Bjånesøy er med videre

ARMENE I VÆRET: Kaptein Melissa Bjånesøy har re-signert for Stabæk. Både som spiller og fysisk trener for A-lagstroppen.

Annonse:

🖼️ #7 Melissa Bjånesøy

Dobbeltrolle i Stabæk

 
Som spiller går hun inn i sitt 11 år som blaa, etter overgang fra Sandviken tilbake i januar 2014. De senere årene har Melissa fungert som A-lagets fysiske trener, med bakgrunn fra Høyskolen Kristiania og med pågående studie i fysioterapi.

Kontraktene rundt begge forholdene, både som spiller og som trener ble re-signert onsdag formiddag. En viktig kalendergave for laget og støtteapparatet.

- Artig å spille fotball

 
Vi tok en prat med Melissa onsdag kveld, og spurte henne hvor hun henter motivasjon og drivkraften til å holde på som spiller, kombinert med et ellers innholdsrikt liv:

- Neeeeeei; Melissa drar litt på svaret og fortsetter: - godt spørsmål. Jeg syntes det er artig å spille fotball. Jeg har hele tiden ting jeg kan jobbe med og områder jeg kan utvikle meg på. Jeg syntes det er artig å diskutere fotball. Jeg syntes det er artig å øve seg på fotball, svarer hun ydmykt på spørsmålet.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

Du er på oppløpssiden med fysioterapiutdannelsen din, samtidig som du jobber som fysisk trener også og du sier du er glad i å diskutere fotball. Kan du knagge fotballteorien inn i både yrkeshverdagen som trener, fysio og som spiller?

- Ja, absolutt. Det er jo dét man føler man gjør som fotballspiller er at man kombinerer jobb og hobby. Det er jo også litt ekstra utfordrende for oss som ikke er så privilegerte at vi er helprofesjonelle spillere. Vi har en jobb ved siden av jobben.

Fortell oss om hverdagen din, når du er i sesong:

- Jeg har jo en 100% stilling som fysioterapeut utenom det å være fotballspiller og fysisk trener for laget.

Hva gjør du resten av døgnet?

- Sover og spiser litt, humrer Melissa.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

Ferdig utdannet fysioterapeut i august

 
Vi var innom at du er på oppløpet med fysioterapi-utdannelsen, når er du konkret ferdig med den?

- I midten av august er jeg ferdig med siste praksisperiode. Det er også litt tanken bak å holde det gående som spiller et år til; i praksis å få flere tilgjengelige timer å være fotballspiller igjen.

Hvordan er det for øyeblikket å være foruten hovedtrener, med tanke på ny sesong?

- Nei, jeg vet ikke helt, det er jo veldig uforutsigbart akkurat nå. Jeg landet på at jeg liker å spille fotball og jeg har lyst til å spille fotball litt til, så lenge kroppen holder til det, bank i bordet.

- Det er dét eneste sikre akkurat nå. Det er svært lite annet som er på plass. Men sånn er det nå. Jeg har jobben å forholde meg til og jeg fikk muligheten til å spille fotball litt til, så jeg landet på det.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

Du har spilt fotball fra du var fem år, og du hadde din første A-lagssesong i 2009, men lite skadet:

- Ja, jeg stod bare over en kamp i årets sesong pga skade og det bør være ganske bra for en 31-åring.

Hvordan blir det nå? Høytid og ferie?

- Ja, jeg reiser hjem til Bergen på fredag med fly og skal hjem til familien. Det skal bli deilig. Da skal jeg prøve å koble av litt, for det er en del arbeid etter fotballsesongen og mange elementer som skal gjøres ferdig. Så nå gleder jeg meg til å koble av litt og samle krefter og energi igjen.

Foto: Kristian Bjerke 2023

- brospilleren i utviklingsarbeidet vårt

 
Sportssjef Pedersen er svært positiv til re-signeringen av Bjånesøy:

- Vi er utrolig stolte og ydmyke for at en så profilert og god spiller har valgt å forlenge avtalen sin med Stabæk. Melissa er selve symbolet på Stabæk Fotball sin storhetstid, også nå i nyere tid. Hun har en fantastisk evne til å lese spillet og prioritere. Hun er en strålende målscorer og viktig for hele garderoben og for klubben som en helhet.

- Vi er veldig glade for at Melissa har signert videre som spiller, som er den ene delen av hennes jobb. Den andre delen som fysisk trener for A-laget og brospilleren i utviklingsarbeidet vårt. Så veldig godt fornøyd med forlengelsen med Melissa, som spiller og trener i Stabæk Fotball Kvinner.

Visste du?

Melissa står loggført med hele 272 kamper i Toppserien og Norgesmesterskapet med henholdsvis 196 for Stabæk og 76 for Sandviken. I Toppserien har hun scoret 95 mål og 10 i cupen.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: