Emilie Østerås signerer for Stabæk

Den mangeårige Vålerenga-spilleren, tok et par år på Sofiemyr, før hun nå signerer for Stabæk og blir ekte Blaaa.

Annonse:

🖼️ #8 Emilie Libakken Østerås

Hun er oppvokst på Tveita, men gikk til Vålerenga fra Tveita IL allerede som 11 åring i 2013. Der startet midtbanespilleren Emilie Libakken Østerås å spille for VIFs G12 og G14, før hun ble hentet opp på A-lagsnivå.

Emilie var 15 år gammel da hun debuterte i Toppserien mot Medkila i 2017. Hun er loggført med 15 Toppserie-kamper og 7 kamper i NM kvinner, samt 2 mål for VIFs A-lag. Dessverre gjorde en kneskade i 2019 at hun fikk et avbrudd i spillerkarrieren sin, men kom senere sterkt tilbake i klubben på østkanten.

Aldersbestemt landslag

 
Midtbanespilleren har også kamper for aldersbestemte landslag og står registrert med til sammen 14 kamper for henholdsvis U15 (3), U16 (7) og U19 (4). Hun har også scoret to mål, mottatt tre gule kort, i tillegg til å ha rollen som kaptein for nasjonen.

Utlån førte til salg

 
Hun ble lånt ut til Kolbotn fra Vålerenga juni 2021. Et utlån som skulle vare ut sesongen. Men i januar 2022 ble det gjort kjent at låneavtalen ble gjort permanent.

Siden har Emilie vært Kolbotn-spiller. For klubben på Sofiemyr(?) spilte hun 32 kamper i Toppserien og 7 kamper i cupen, før hun i desember 2023 bestemte seg for å søke nye eventyr.

Endelig; et fornuftig Blaatt valg...

 
Nå gjør Emilie det samme, som tidligere lagvenninner og Kolbotn-spillerne Fanny Lång og Lena Soleng Hansen allerede har gjort; hun signerer for Stabæk!


Emilie har valgt draktnummer 8.

Visste du?

 
...at Emilie Libakken Østerås noterte seg i 2017, som den yngste målscorer i Toppserien?

Hun ble VIFs målscorer i 1-1 kampen mot Stabæk på Intility, og Emilie var da 15 år og 184 dager gammel. Denne rekorden er siden blitt slått, senest av Elida H. Kolbjørnsen i høstens sesong (15 år og 102 dager), med sin scoring mot Avaldsnes.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Østerås i møte med Omarsdottir - august 2022

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 20.12.2023, oppdatert: 25.01.2024
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke