En liten oppdatering..

SISTE 13.04: Endelig ser det ut til å bli uken og oppstarten vi alle har ventet på i pandemisammenheng.

Annonse:

🖼: #46 Selma Elverum og #20 Live aandal

Jeg er veldig glad for å meddele at gis det åpning for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen begrenses dette til de to øverste divisjonene for kvinner og menn. Ellers er det all organisert toppidrett, altså utøvere definert av Norges idrettsforbund til å ha idretten som sitt hovedvirke. De må selvsagt følge sine smittevernprotokoller, sier Kulturminister Abid Raja til VG tirsdag.

Toppidretten har nå fått tillatelser for preseason. Går alt etter timeplanen vil Abid Raja gi et svar på oppstart av treningskamper for de to øverste divisjonene, fredag 16. april. Myndighetene vil videre gi et svar på oppstart av seriespill i begynnelsen av mai.

Sånn som smittesituasjonen er nå vil vi fortsatt ikke kunne ta i mot publikum på planlagte treningskamper utover i preseason. Vi klarer ikke å ivareta smittevernhensynene og har heller ikke som de fleste vet, ikke fastmonterte seter rundt våre treningsbaner.

Til gjengjeld kan man da glede seg ekstra til sesongstart på Nadderud Stadion, med mulighet for hele 3 felter x 200 personer med tilhørende smittevernstiltak.
Selvfølgelig forutsetter dette at Bærum ikke lengre er underlagt tiltaksnivå 5A - som er forlenget til 25/4.

Fotballens forsterkede tiltak vil naturlig fortsatt gjelde, men i tillegg vil bl.a ytterligere testing i forhold til dagens rammer også bli gjennomført.

Vilkår gitt fra myndighetene for å gjennomføre preseason og treningskamper er så lav mobilitet som mulig, i tillegg kommer da forsterkede tiltak rundt selve gjennomføring av kampene.

Treningskamper vil bli i nærområdet og kortreist i forhold til avstand. Direkte reiserute og naturlig nok tur/retur samme dag er essensielt for å gjennomføring.

Blant annet vil alle spillere på både hjemme- og bortelag samt støtteapparat testes senest 48 timer før treningskampen skal gjennomføres. Årsaken til tidsvinduet er for å kunne teste ytterligere og grundigere (PCR) ved evnt positive hurtigtester.

Kun 1 smittetilfelle i 2021 i kvinnefotballen, og dette er ofte semiproffe spillere med studier og jobb ved siden av. Ingen er smittet de siste tre ukene. Nedstengning av bl.a garderober og direkte oppmøte på treningsfeltet utendørs har hatt effekt. Samtidig og naturlig nok ettergår myndighetene alle smittesituasjoner i fotballen svært nøye.

Ny serieplan for Toppserien 2021 vil fortsatt komme, men ikke uken etter påske - som skissert før påske. NFF legger altså opp til å parallellforskyve serieplanen; mao vil Rosenborg - Stabæk, Klepp - Stabæk, Stabæk - Sandviken osv gå som "planlagt" men forskjøvet i tid. Vi har parallellforskøvet vår spilleplan her (åpnes i nytt vindu) men er ikke offisiell enda.

Overgangsvinduet vil også iflg forbundet justeres i forhold til seriestarten.
 

Vi oppfordrer alle til å støtte jentene ved å kjøpe sesongkort for Toppserien 2021 her:

Klikk for å få all informasjon
 
stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: