Før Fart - Stabæk

Sesongen er ikke helt over; siste bortekamp i årets sesong spilles mot Fart på søndag.

Annonse:

🖼 #10 Cornelia Fladberg

Årets siste bortekamp (hvertfall i seriespillet), går av stabelen på søndag. Da møter vi Hamar-laget Fart.

Fart rykket i likhet med oss, ned fra Toppserien i fjor. Der stopper likheten. Mens vi alt har sikret oss opprykket, er det kun Corona-pandemien som redder Fart fra å rykke ned, enda ett hakk. De har ikke vunnet en eneste kamp på de første 16 serierundene – og står med fattige to poeng.

Vi regner med at de kommer sterkere tilbake, allerede neste sesong. De har en veldig ung stall - som i år har fått masse erfaring i det, som trolig er den kvalitetsmessig beste 1. divisjon-serien Norge noen gang har sett.

47% av spillerne som har startet kampene for Fart i år, holder faktisk junioralder. De har stått for over halvparten av lagets totale spilletid. Til sammenligning har vi i Stabæk startet med snaut 1/3 juniorer – som har fått cirka 1/3 av lagets totale spilletid.

Ser vi de to øverste divisjonen på kvinnesiden under ett, så er det kun Fløya som gir juniorspillere mer spilletid enn Fart.

Forskjellen er marginal. Fart stilte sin hittil yngste 11er i 4. serierunde – borte mot Fløya. Den hadde et snitt på 18,9 år. Da ledet de 3 - 0 og var nær en seier, men måtte til slutt ta til takke med ett poeng. Farts andre poeng kom forøvrig også på bortebane.

Hjemme på Fartbana står de med begredelig åtte tap av åtte mulige og 5 - 26 i målforskjell. Vi har full pott på bortebane i år (målscore 20 - 4), og har ingen planer om å ødelegge den statistikken.

Vi har som kjent lite annet enn et ønske om å fullføre sesongen med stil, å spille for, på søndag. Det ønsket er dog sterkt. Siden vi møter Vålerenga i kvartfinalen i cupen allerede onsdag 11. november, kommer vi nok til å rullere en del på laget. Nå som seriemesterskapet er i boks, er det NM som har størst fokus.

Motivasjonen og innstillingen til våre spillere, er det uansett ingen ting å si på. For dem handler det om stolthet og ære – og en plass i startoppstillingen mot Vålerenga.

Kampen mot Fart har avspark klokken 13:00 på søndag.
Oppdatering lørdag 17:30
- Fart bekrefter nå i kveld at det ikke blir stream fra kampen på Fartbana, så vi anbefaler deg å følge vglive.no for seneste oppdateringer.
 

Siste SERIEKAMP på Nadderud denne sesongen:
Link til kjøp av billetter kommer

Slik ser du Chixa live på Nadderud

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: