Før ØHIL – Stabæk

Seriefinale og lokalderby

Annonse:

 🖼 #10 Cornelia Fladberg

Det er få – om noen – lokalderbyer som er mer lokale enn ØHIL vs Stabæk. I følge GoogleMaps er det 1,8 km mellom Nadderud stadion og Ferd Arena på Hosle.

Kulturelt er avstanden dog større. Budstikka samlet før sesongen et par spillere fra hvert lag for å ta tempen på rivaliseringen. Stabæks kaptein Melissa Bjånesøy uttalte da å målet for sesongen er å «vinne alle kampene». Det er et mål de flest lag bør før de sesongstart. ØHILs representanter uttalte at deres mål var «å ødelegge for Stabæk».

Les mer om ØHIL i vår forhåndsomtale fra mars
 

Sist helg gikk vi som kjent på en smell hjemme mot Åsane. Det betyr at vi slipper maset fra Budstikka om «å vinne alle kampene». Vårt mål har hele tiden vært å rykke opp igjen. Stabæk står så langt med 7 seire og ett tap. Samme sifre har ØHIL. Tapet til ØHIL kom også mot Åsane – på hjemmebane. Før kampen på lørdag har altså begge lag 21 poeng. Det er 6 poeng ned til Medkila på tredjeplass og hele 8 poeng til Åsane på fjerde. Sesongene til Stabæk og ØHIL har så langt altså vært klin like. Vi har slått samme lag og tap for Åsane – begge to. Begge har sluppet inn seks mål. Det eneste som skiller lagene er at Stabæk har scoret 21 mål mot ØHILs 19.

Dette blir med andre ord en liten seriefinale. Etter kampen er serien halvspilt og laget som vinne rå lørdag vil ha et strålende utgangspunkt for å vinne 1.divisjon.

Dette er bare tredje gang vi møter ØHIL i obligatorisk kamp med A-laget. For yngre lag føles det som ØHIL er motstander annenhver uke, men A-lagene har altså kun møttes to gangen. Begge gangen i NM. Sist gang var så sent som i fjor. Da var Stabæk inne i en blindgate og sto med én scoring og ett poeng på syv seriekamper før Cup-oppgjøret. ØHIL på sin side ledet 1.divisjon og hadde scoret fire mål i snitt. Stabæk vant kampen 3-1 etter å ha ligget under til pause. Første gang vi møtte dem var i 2014 – også det i NM. Da gikk kampen på Nadderud og Stabæk vant 6-0.

Det er alltid tette kamper på Ferd Arena Hosle. En av grunne til det er at banen er skrekkelig liten. Så liten at det nesten er snakk om en annen idrett. Standardmål for en fotballbane i Europa er 105 x 68 meter. Nadderud Stadion er 105 x 65 meter. Ferd Arena måler 100 x 57 meter. Det er altså 1125 kvadratmeter mindre å boltre seg på enn vi er vant til fra Nadderud. Det betyr samtidig mindre rom lagene trenger å forsvare – og mindre bakrom å løpe i. Vi er uansett godt forberedt.
 

Det er fortsatt en begrensing på 200 tilskuere. ØHIL forhåndsselger billetter her. Vi anbefaler på det sterkeste at folk kjøper sin billett så raskt som mulig, for denne kamen blir garantert utsolgt!

Kampen går lørdag og har avspark klokken 1300.

Etter det vi forstår blir kampen streamet live på Budstikka.no

 

Neste hjemmekamp er fredag 11. september klokken 20:00 mot Hønefoss BK

Slik ser du Chixa live på Nadderud

 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: