En kompakt sesong er snart over

🖼 #11 Zara Jönsson

Søndag spiller vi årets siste seriekamp i 1. divisjon. La det gå mange, mange år til neste gang vi spiller i den divisjonen.

Motstander er Amazon – et lag vi har møtt to ganger før i år.
Vi spilte siste oppkjøringskamp før seriestart mot nettopp Amazon – på Tobbebane. Da vant vi 8 - 0. Så hadde vi bortekamp mot dem i serien. Da parkerte de bussen i egen 5-meter og vi stanget og stanget i nesten 92 minutter før Justine Kielland skrudde en corner, rett i mål og vi kunne reise hjem med tre usedvanlig fortjente poeng.

Historisk sett har vi hatt godt tak på Amazon. Vi har møtt dem 15 ganger i seriesammenheng og én gang i cupen. Vi står med 15 seire og én uavgjort. Målscore 47-5 i vår favør. Den ene uavgjorte kampen kom tilbake i 2011. Den gikk på Nadderud og endte 0 - 0. Det var før vi hadde en Justine som kan sette cornere rett i mål.

Vi spilte en mer enn godkjent kamp mot Vålerenga onsdag. Nå ønsker jentene å avslutte sesongen med stil. Vi kan selvsagt aldri garantere tre poeng og masse mål, men det er jammen ikke langt unna i dette tilfellet. Vi har aldri tapt siste serierunde på Nadderud. To ganger før har vi møtt nettopp Amazon i siste seriekamp. Det har endt 6 - 0 og 4 - 1 til Stabæk.

Amazon pleier å stille med en 11er med relativ høy gjennomsnittsalder og mye rutine. Søndag kan vi vente en yngre utgave at Sørlandets stolthet. Cathrine Dyngvold (31 år) er ute med kneskade og spielführer Kelsey Hood (34 år) spiller bare hjemmekamper. Det åpner for et par av de talentfulle 17-åringene stallen til Amazon – Tuva Hodne og Julie Lossius.

Vi har uansett en bred og god stall. Av de 11 som startet kampen mot Fart sist søndag, var det kun tre som startet mot Vålerenga i cupen på onsdag. Det gir trenerteamet handlingsrom og valgmuligheter.

Det er fortsatt 200 tilskuere som gjelder på Nadderud.
Billetter kjøper du her

Er du opptatt med å stenge hytta og ta opp båten denne helgen, så streames kampen live på Budstikka.no