Fotballen skal rulle igjen

Men foreløpig gjelder det bare Eliteserien

Annonse:

Dette forklares på følgende måte på fotball.no:

Piloten er delt i fire faser. Det er kun de to første fasene som kan innlemmes i det strenge smittevernregimet beskrevet i protokollene. I takt med oppmykning ellers i samfunnet vil vi jobbe for å fase inn mer av fotballen. Når det er mulig, vil vi gå fra streng kontroll med omfattende smittevernstiltak til «bransjestandarder» hvor klubbene selv står ansvarlig for å etterleve (uten noen spesiell oppfølging fra NFF). På det tidspunktet vil ikke NFF ha samme ansvar for smittevernregime som i fase 1 og 2.

Første fase av piloten hvor aktivitet gjenopptas med strenge smitteverntiltak består i treningsoppstart i Eliteserieklubbene. Denne fasen varer etter planen i 4 uker. Dette er for å gi tilstrekkelig tid til å kontrollere etterlevelse av smitteverntiltak i Eliteserieklubbene, og for å kunne evaluere om protokollene er formålstjenlig og om etterlevelsesregime er tilstrekkelig. Etter første fase kan eventuelt seriespill starte i eliteserien, og andre toppklubber kan begynne trening.

For toppklubbene utenfor Eliteserien er det viktig å få noe tid til å gjøre seg klare for å etterleve smitteverntiltakene i protokollen. Videre er det viktig for disse klubbene at det er besluttet at det skal spilles fotballkamper i deres ligaer - Toppklubbene utenfor eliteserien kan ikke komme i en situasjon hvor spillere tas tilbake fra permittering uten at kamper skal spilles.

Andre fase av piloten skal etter planen starte fire uker etter oppstart av første fase. Andre fase omfatter Toppserien (kvinner) og OBOS-ligaen (herrer). Forutsetninger for oppstart av andre fase er:

  • At myndighetene ikke trekker tilbake tillatelse for piloten eller strammer inn regelverk på en måte som gjør at vi ikke lenger kan trene i toppfotballen,
  • At man i evaluering av fase 1 konkluderer med at smittevernregimet er forsvarlig og hensiktsmessig, og at piloten derfor skal videreføres,
  • At klubbene i Fase 2 (Toppserien og OBOS-ligaen) vurderer at de kan etterleve de gjeldende kravene for trening og kamp, og
  • At det er besluttet fra myndighetshold at kamparrangementer i toppfotballen kan avholdes.

Tredje fase av piloten skal etter planen starte to uker etter oppstart av andre fase. Tredje fase omfatter PostNord-ligaen og 1. divisjon kvinner. Tredje fase kan kun settes i gang dersom det ikke lenger er nødvendig med de omfattende smittevernstiltakene og den strenge kontrollen som gjelder for første og andre fase. Det må være mulig å gå over til «bransjestandarder» hvor klubbene selv står ansvarlig for å etterleve (uten noen spesiell oppfølging fra NFF). I en situasjon hvor myndighetene har lempet på de strengeste restriksjonene for kontaktidrettene vil det også være naturlig å igangsette aktivitet i flere ligaer og større deler av fotballen.

Vi må med andre ord vente litt til før vi vet når a-lag kvinner igjen kan begynne å trener skikkelig - og når vi kan forvente seriestart.

Går alt på skinner, snakker vi seriestart i begynnelsen av juli. Myndighetene har forøvrig bestemt at antallet som kan være til stede på arrangementer, økes til 200 fra 15. juni. Det betyr at vi trolig vil kunne slippe inn en del tilskuere på våre kamper. Det er kult!

NFF har laget en egen siden med Q & A - hvor alt du trenger å vite blir oppdatert. Sjekk den ut her
 

Underholdning? Stabækchixa på YouTube

Du finner kanalen vår her - husk å trykke på "abonner":

Dette og veeeeeldig mye mer, klikk på bildet og sjekk ut kanalen!
Dette og veeeeeldig mye mer, klikk på bildet og sjekk ut kanalen!

 

Hva skjer nå?

FULL OVERSIKT: Spilleplan 2020 finner du her
- men som alle forstår, justeringer vil komme løpende

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: