«Hold jentene unna de tre H-ene»

Tidlig ante han at fotballverden lå åpen for døtrene, bare han var listig nok til å styre dem unna tre av de farligste h-ordene... - Stein Erik Hegerberg forklarer.

Annonse:

I desember 2019 var det et større portrettintervju med tidligere Stabæk-spiller Ada Hegerberg i A-magasinet (krever innlogging):

«Jeg vet at jeg er en pionér,
  men så mange har tråkket opp veien før meg
»

Der forteller faren til Ada og Andrine (som også spilte ett år i Stabæk), Stein Erik Hegerberg at han har bidratt til døtrenes suksess blant annet gjennom å holde dem unna «de tre farlige H-ene».

Vi siterer fra A-magasinet:
«Ingen kan henne bedre som fotballspiller enn fatter'n, han som tidlig ante at fotballverden lå åpen for døtrene, bare han var listig nok til å styre dem unna tre av de farligste h-ordene: Hest, hund og håndball».

Noen kan nok synes dette høres sært ut.
Vi tok derfor en telefon til Stein Erik og ba han utdype:

- Jeg forsto tidlig at skulle Ada og Andrine ble gode i fotball, kunne de ikke drive med alt. At en skal holde seg unna hest og hund handler rett og slett om geografi. Har man ansvar for en hest eller en hund begrenser det mulighetene til å reise, det er negativt med tanke på fotballen. I tillegg er det jo kostbart da, særlig med hest, sier Stein Erik til stabakkvinner.no

Hva med håndball, hva er problemet der?

- Håndball er jo helt håpløst å håndtere. Husk at mine jenter vokste opp på Nordmøre. Bare tanke på å sitte timevis i bil for å kjøre dem til en eller annet dårlig håndballkamp, på elendig veier i snø og kuling, gjorde det helt utelukket.

Du lyktes åpenbart med prosjektet, men fikk du noe motstand underveis fra Andrine og Ada?

- Med hest og hund var det ingen problemer, men håndballen var noe både Ada og Andrine snuste på og tenkte var spennende.

- Andrine stilte opp på en håndballtrening og syntes det virket veldig gøy – helt til det gikk opp for henne at ballen måtte innom alle de andre i laget før hun fikk lov å skyte på mål. Da døde interessen momentant.

- Ada kom en dag hjem og fortalte ved kveldsmaten at hun hadde lyst til å begynne med håndball. Da ble det helt stille rundt bordet. Ingen sa noe som helst, og alle stoppet å spise. Ada var smart nok til å ta det signalet, humrer Stein Erik.

Å holde seg unna de tre farlige H-ene er med andre ord et viktig suksesskriterium for unge jenter som ønsker å bli gode i fotball. Vi har derfor spurt spillere i vår A-stall om de kjenner til disse farlige H-ene, slik at de unngår å gå i baret og rote bort en lovende fotballkarriere med Islandsponnier eller små baller og klister i henda.

Dessverre viser det seg at kunnskapen ikke er all verdens om dette blant Stabæk-jentene. Her er svarene vi fikk:

Hva skjer nå?

FULL OVERSIKT: Spilleplan 2020: Som resten av Norge, så tar vi nå en ukes pause fra treningskamper, men trener som normalt - noe vi alle vet; den ultimate hverdagsunderholdningen!

lørdag 29. februar er det igjen ny treningskamp mot Nanset, og da enda tidligere enn mot VIF - nemlig kl 11:00Nadderud kunstrgress 1. Da starter du lørdagen med kamp og har resten av dagen til fri benyttelse! Sjekk ut hele hendelsen her!

Velkommen på Nadderud!
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 21.02.2020
Skrevet av: Richard Jansen / Foto: Ole Walter Sundlo