Hva skjer med seriespillet?

- Her er noen mulige løsninger:

Annonse:

🖼: #25 Live Aandal

Nå er det ikke vi som skal avgjøre dette, vi har likevel gjort oss noen tanke om mulige løsninger. Mye avhenger av når vi kommer i gange med seriespillet.

Blir det mulig å start serien 1. mai bør ting gå rimelig greit. Da vil de være fem serierunder som må tas igjen i forhold til opprinnelig plan.

Det er satt av to reservedatoer i terminlisten: 27. mai og 24. juni, i tillegg er det pause fra 13. juli til 8. august grunnet EM J19. Det er godt mulig UEFA avlyser EM J19. Da går det fint å spille tre til fem runder i denne perioden. Alternativ, om UEFA velger å kjøre EM J19 som oppsatt, kan NFF beslutte å la seriespillet gå sin gang. Det vil i så fall ramme de klubbene som har mange med i den norske troppen.
Per i dag ser det ut som det i så fall vil være Klepp og Rosenborg. Å få spilt noen hengekamper for disse to lagene, bør være gjennomførbart. En av kampene som allerede er utsatt, er sågar oppgjøret mellom nettopp Klepp og Rosenborg.

EM for J17 er terminfestet i mai. Da er det ikke lagt opp til noen pause i seriespillet.

Hvis vi ikke kommer i gang før i juni, ryker det på 4-5 serierunder til. Da er det straks en større utfordring. Det som da kan gjøres er å droppe cupen i 2020. Det vil frigjøre nødvendige dator til å gjennomføre både grunnserien og sluttspillene i Toppserien og 1. divisjon.

Hvis juni også ryker, er det fortsatt mulig å gjennomføre grunnserien. Da må NFF i så fall velge å stryke sluttspillet og la tabellene etter endt grunnserie være fasit. Det er rimelig enkelt. Da får vi kåret en seriemester i Toppserien, får fordelt deltagerne til Champions League og kjørt opp- og nedrykk på vanlig måte - slik vi har gjort i mer enn 30 år.

Droppes cupen og sluttspillene, kan vi faktisk tåle at serien ikke kommer i gang før i august, og likevel rekke å gjennomføre en normal dobbelt serie. Seriestart 5. september er også mulig, men da snakker vi enkel serie uten sluttspillene og uten cupen.

Det er med andre ord fortsatt håp!
 

Ferdig med håndvasken og
trenger underholdning?
 

Stabækchixa på YouTube

Du finner kanalen vår her - husk å trykke på "abonner":

Dette og veeeeeldig mye mer, klikk på bildet og sjekk ut kanalen!
Dette og veeeeeldig mye mer, klikk på bildet og sjekk ut kanalen!

 

Hva skjer nå?

FULL OVERSIKT: Spilleplan 2020 finner du her
- men som alle forstår, justeringer vil komme løpende


 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: