Dagbladet kårer de 50 beste norske spillerne

- Interessant liste

Annonse:

Dagbladet Pluss:
  DB har laget en liste over det de mener er
  de 50 beste norske fotballspillerne

Det er alltid litt subjektivt med slike lister. Det mest interessante er i grunn topp 10 og hvem som er med - ikke nødvendigvis om spiller NN er 14 - 32 eller 48.

Vi konstaterer at alle på plassene 1-10 spiller i utlandet. Hele 21 av spillerne på Dagbladets liste spiller utenfor Norge. Åtte spiller i England, fem i Sverige, mens topp-ligaene i Spania, Tyskland, Frankrike og Italia er representert med to hver.

De 29 som spiller i Norge er fordelt på 11 klubber. Kun én klubb i Toppserien – Røa, har ingen spillere på listen. Flest har naturlig nok Norges beste lag – LSK (7), tett fulgt av Sandviken (6) og Vålerenga og Rosenborg som begge har med tre spillere. Avaldsnes, Klepp og Stabæk har med to spillere, mens Arna-Bjørnar, Lyn, Kolbotn og Fart har én hver.

Stabæk er representert på listen med Stine Reinås og Melissa Bjånesøy.

Det som gjør denne listen mest interessant er at den viser hvordan utviklingen i norsk kvinnefotball har vært de seneste årene. Eller kanskje mer presist – mangelen på utvikling?

I EM i 2013 vant Norge sølv, etter å ha tap 0-1 for Tyskland i finalen (Norge brant to straffer). I EM-troppen var det kun én spiller som representerte en utenlandsk klubb – Ada Hegerberg som den gangen spilte for Turbine Potsdam. Caroline Graham Hansen som da var Stabæk-spiller, signerte for Tyresö etter EM, men returnerte til Stabæk i januar 2014.

Norge hadde altså en tropp hvor 22 av 23 spillere til daglig spilte i Norge. Stabæk hadde åtte spillere i den norske troppen + Katrine Pedersen som var kaptein for Danmark. Stabæk var den klubben i Europa som hadde flest spiller i mesterskapet, sammen med det tyske storlaget Wolfsburg. Kanskje ikke så rart at Stabæk tok The Duble i 2013, når vi hadde ni spillere i stallen som tok EM-medalje samme år.

Knapt syv år senere er bildet totalt endret. Da Norge spilte bronsefinale mot New Zealand i Algarve-Cup 10.  mars i år, var kun halvparten (12) av spillerne i troppen fra norske klubber. Kun én spiller i startoppstillingen til Norge, spiller til daglig i Norge. Det var Synne Jensen som nå representerer Vålerenga.

Mangt er blitt mye bedre i norsk kvinnefotball de seneste årene. Utfordringen er bare at konkurrentene våre – i England, Spania og Italia har forbedret rammebetingelsene dramatisk mye mer enn det vi har gjort i Norge. I Stabæk er det gått andre veien.

Det positive med denne utviklingen er at norske talenter får slippe til. Da Stabæk vant The Duble i 2013 hadde vi en snittalder på 25,8 år i spillerstallen. Når vi kommer i gang i år (forhåpentligvis om ikke alt for lenge), stiller med en stall med snittalder på 21,6 år. Når det er sagt, så slapp de største tallenhetene til også i 2013. Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg var bare 18 år den gangen.

- Fikk du med deg denne?

Caroline om utviklingen i norsk kvinnefotball, livet i Barcelona og kommentarene på VG-debatt med mer: 

Disse Stabæk-spillerne kom hjem fra EM i 2013 med medalje:

Norge (sølv):

Danmark (bronse):

  • Katrine Pedersen
     

Underholdning? Stabækchixa på YouTube

Du finner kanalen vår her - husk å trykke på "abonner":

Dette og veeeeeldig mye mer, klikk på bildet og sjekk ut kanalen!

 

Hva skjer nå?

FULL OVERSIKT: Spilleplan 2020 finner du her
- men som alle forstår, justeringer vil komme løpende

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: