Keepersituasjonen for A-laget

Helt siden Stabæk fikk topplag på kvinnesiden har vi vært begunstiget med en av verdens beste keepere: Ingrid Hjelmseth.

Annonse:

🖼:   #1 Selma   #22 Sunniva   #25 Margaux

Alle kjenner situasjonen, Ingrid har lagt opp og vi må bygge nytt - men hvordan fyller vi tomrommet etter legenden Hjelmseth?


Vi har fire unge lovende keepere i A-stallen. Ingrid er med som keepertrener og vil overøse dem med sin kunnskap. Samtidig vil det være knalltøff konkurranse på treningene, hvor alle ønsker å stå neste kamp. Vår plan er at vi skal med dette utgangspunktet skal utvikle nye toppkeepere.

Her er keeper-teamet for 2020
– etter fallende alder:

 
Melenie Watts #12, er eldst. Hun er født i 2001. Hun har dessverre vært skadet nesten ett år og er nok ikke tilbake i spill før til sommeren. Melenie kom til Stabæk vinteren 2017 fra Ekholt og har gått gradene på REK-laget. 6. mai 2018 fikk hun sin Toppserie-debut. Hun ble da byttet inn i pausen i hjemmekampen mot Røa etter at Ingrid ble skadet.

Melenie under Kolbotn - Stabæk i 2018
Melenie under Kolbotn - Stabæk i 2018

Seks dager senere sto hun hele kampen borte mot Kolbotn, og imponerte. Melenie går på NTG Bærum. Hun har én kamp for J17-landslaget (klikk her for å se Melenies landslagsprofil).

Komplett spillerprofil finner du her: #12 MELENIE WATTS
 

Sunniva Skoglund #22, er fra Porsgrunn og født i 2002. Hun signerte med Stabæk i vinter. I fjor spilte hun 1. divisjonsfotball med Snøgg fra Notodden.

Sunniva under Sandefjord - Stabæk - januar 2020
Sunniva under Sandefjord - Stabæk - januar 2020

Har stått godt i treningskampene og vartet blant annet opp med en matchvinnende redning mot Vålerenga for en drøy uke siden. Hun går på fotballinjen på Dønski VGS. Sunniva har tilsammen 10 landskaper for Norge J15/J16/J18/J19 (klikk her for å se Sunnivas landslagsprofil).

Komplett spillerprofil finner du her: #22 SUNNIVA SKOGLUND
 

Margaux Batt Lærgeid #25, er i likhet med Sunniva 2002-modell. Hun trente med Stabæk det meste av januar i år – etter et lite treningsopphold med Manchester United, og gjorde sine saker så bra at det endte med kontrakt hos Stabæk. Hun kom til oss fra Lyn.

Margaux under Stabæk - Raufoss - januar 2020
Margaux under Stabæk - Raufoss - januar 2020

Margaux går på Wang Toppidrett. Hun er opprinnelig fra Heming. Margaux står bokført med seks kamper for J17-landslaget (klikk her for å se Margauxs landslagsprofil).

Komplett spillerprofil finner du her: #25 MARGAUX BATT LÆGREID
 

Selma Panengstuen #1, er yngst i keeper-gjengen. Hun er født i 2003 og kommer fra Skreia. Hun imponerte stort som førstekeeper for Raufoss i 2. divisjon i fjor. Selma har tidligere spilt for Stabæk – som hospitant - blant annet i Madrid Cup (J14/15) for et par år siden. Hun er med andre ord en vi fulgt med på i flere år.

Selma under Stabæk - Grei - februar 2020
Selma under Stabæk - Grei - februar 2020

Kontrakten med Stabæk ble signert i januar. Selma går på NTG Bærum og har 16 kamper for Norge J15/J16/J17. Hun er også med i den seneste troppen til Norge J17, som ble offentliggjort sist uke (klikk her for å se Selmas landslagsprofil).

Komplett spillerprofil finner du her: #1 SELMA PANENGSTUEN
 

Keepertrener Ingrid Hjelmseth er god for nøyd med sine elever:

⁃Vi har nå unge og gode keepere som hver dag viser at de har et ønske om å bli bedre. Som keepertrener er det utrolig gøy å jobbe med så talentfulle keeper som ivrer etter å videreutvikle talentet sitt, sier Ingrid til stabak.no
 

#TBT ?  (#Gjensyn for oss litt eldre)

Ønsker du å se igjen Toppserie-oppgjøret Kolbotn - Stabæk (1 - 1, kampreferat, fotball.no) fra 2018, da Melenie Watts voktet buret? Kampen ble spilt på KFUM-arena, lørdag 12. mai og bildene fra matchen ser du her.
 

Hva skjer nå?

FULL OVERSIKT: Spilleplan 2020: Vi trener oss igjennom uken og frem mot helgen, for da venter enda en sesongforbredende aktivitet:

lørdag 29. februar er det igjen ny treningskamp mot Nanset, og da enda tidligere enn mot VIF - nemlig kl 11:00Nadderud kunstgress 1. Da starter du lørdagen med kamp og har resten av dagen til fri benyttelse! Sjekk ut hele hendelsen her!

 

Velkommen på Nadderud!
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: