Kvinnene i støtteapparatet

- NFF vi ha flere kvinner som trenere og ledere

Annonse:

🖼 Emilia Ruud, Maiken Bjørndalen og Silje Bjørneboe

Det vil vi også. Særlig i støtteapparatet til A-lag kvinner og Jenteakademiet

Vi har i dag 12 personer i støtteapparat for Jenteakademiet. Åtte av disse er heltidsansatte i Stabæk, mens fysioterapeuten er ansatt på NTG.

Støtteapparatet til A-laget teller 11 personer. Av disse er det tre som er i begge støtteapparat, så totalt snakker vi om 20 personer.  

Siden det er jenter og kvinner disse personene er trenere og er støtteapparat for, er vi opptatt av at mange av dem også skal være kvinner. Der har vi samme syn og mål som Norges Fotballforbund.

Vi har ikke satt noe konkret måltall. I dag er ni av disse 20 personene kvinner. Det betyr 45 %. Justert for stillingsbrøkene til den enkelte, er den reelle prosentandelen noe lavere.

Per i dag er begge fysioterapeutene kvinner, det samme er begge de fysiske trenerne og keepertrener A-lag. Legen er også kvinne. På sikt ønsker vi å flere av lag-trenerne også skal være kvinner.

Vi har tidligere også hatt kvinnelige hovedtrenere, både for A-lag (Vanja Stefanovic) og Rekruttlaget.

I 2014 ble for eksempel J19-laget vårt Norgesmestre med kvinnelig hovedtrener (Ariela Christensen) og kvinnelig assistenttrener (Katrine Tretteng).

Flere tidligere Stabæk-spillere er også Hovedtrenere andre steder. Ingvild Stensland for Norge U23, Trine Rønning for Odds BK, Stine Reinås i Byåsen og Katrine Pedersen for AGF. Melissa Wiik var i flere år Hovedtrener for kvinnelaget til Sandefjord.

NFF ønsker flere kvinner inn i fotballen fordi, kvinner utgjør en stor og i betydelig grad uutnyttet resurs. Vi mener i tillegg det er bra for unge jenter som spille fotball å kunne ha kvinner i støtteapparatet de kan snakke med.

Her er kvinnene som støtter kvinnene på A-laget og jentene på Akademiet

 

- En dag kommer Stabæk til å ansette en kvinne som Hovedtrener for A-lag herrerDet tipper jeg blir en tidligere Stabæk-spiller - og ingen kommer til å synes at det er en dårlig idé, sier Richard Jansen til stabakkvinner.no. 

Akkurat som ingen synes det var en dårlig idé å velge tidligere Stabæk-spiller, Lise Klaveness til Fotballpresident.

Annonse fra Obos-ligaen: