Misforstått likestilling?

Kronikk av Per Inge Jacobsen

Annonse:

🖼 Per Inge Jacobsen

Et lite hjertesukk; Det finnes kvinner i toppfotballen som ikke får muligheten til
utøve idretten sin på fulltid og leve av den slik herrene får muligheten til i Eliteserien. Dette fordi økonomien ikke tillater det ennå. Som følge av Covid-19 har de nå fått muligheten (gjennom tilskudd), til å gjøre nettopp dette – for en begrenset periode. Dessverre har noen medier valgt å problematisere dette.

I mange år har toppklubbene og Toppfotball Kvinner arbeidet for å få profesjonalisere kvinnefotballen i landet, noe vi er helt avhengig av om vi skal få riktig utvikling på våre spillere og ikke minst møte konkurransen fra utlandet.  Nå har NFF og Toppfotball Kvinner kommet til en løsning hvor toppfotballen får starte igjen, til tross for at deler av samfunnet fortsatt er Corona-stengt, og spillerne attpåtil får kompensert slik at de kan få muligheten til å drive med idretten på fulltid for en periode. Er det ikke det jenter som har et mål om å spille toppfotball har drømt om i alle år?

Klubbene i toppfotballen har hele tiden vært informert, fått lov å si sin mening og viktigst av alt vært med på å ta avgjørelsen om å gå inn i en såkalt Kohort-gruppe, for å få starte igjen. En avgjørelse som ble tatt med et klart flertall. Jeg mener det er riktigere å hedre den jobben som er blitt gjort fremfor å problematisere det. Vi ønsker alle å få samfunnet tilbake til normalen og få enda mer profesjonalitet i toppfotballen for kvinner.

Når det gjelder debatten om lag skal rykke ned fra Toppserien i år er det i mine øyne selvklart at det skal være nedrykk (og opprykk). Vi har ikke et system som er bygget opp som en franchise hvor man kan kjøpe seg plass i toppligaen, men vi har et rettferdig system hvor de lagene som innehar den beste kvaliteten spiller i den øverste ligaen. Ender man sist er man rett å slett ikke god nok, Covid-19 tid eller ei. Det er ikke tilfeldigheter som avgjør, så lenge man kan spille en dobbelserie (hjemme og borte). Vi i Stabæk var ikke gode nok i fjor (da som nest sist), klager vi? Nei, vi bretter opp armene, tar tak og sørger for at vi blir bedre. Forhåpentligvis er vi gode nok igjen en gang i fremtiden.

Ikke ute etter noen, men mener det arbeidet som har blitt gjort av klubbene, NFF og Toppfotball Kvinner er noe av det beste jeg har sett i mine år i fotballen.

Tenk så nydelig det hadde vært om alle spillerne i Toppfotballen på kvinnesiden også kunne levd av fotballen! La oss gi gass sammen med det som mål!

God helg og god pinse!

Per Inge Jacobsen
Hovedtrener
Stabæk Fotball Kvinner

Stabæk Fotball Kvinners Bootcamp 2020


KOM I FORM: BLI MED OG VI GJØR JOBBEN SAMMEN »
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: