Når kan vi begynne å spille igjen?

Coronanytt

Annonse:

🖼  #95 Maren Hagfors Thoresen

Som de fleste har fått med seg er det fritt frem for kontakttrening for barne- og ungdomsspillere fra og med mandag 1. juni. NFF arbeider nå med å få i gang seriespill og normale treninger også for voksenfotballen.

Her er status for det som gjelder våre spillere og ligaer.
 

Akademiet:

Normal trening fra mandag 1. juni. 2. divisjon kvinner er besluttet redusert til enkel serie. Seriespillet starter i begynnelsen av august.

Igangsettelse av seriespillet J15-regional og J17-regional, er ikke besluttet ennå. Vi gjetter at disse også starter i begynnelsen av august og spiller enkle serie. Men her foreligger altså ingen beslutninger ennå. Det er kun én spiller på Akademiet som ikke er ung nok til å sette i gang med fullkontakt trening fra førstkommende mandag.
 

1. divisjon:

Det er kun fire ligaer i Norge som er definert som «Toppfotball»; - Eliteserien, Toppserien, Obos-ligaen og 1. divisjon kvinner. I den opprinnelige utrullingsplanen fra NFF er det lagt opp til tre utrullingsfaser:

  1. Eliteserien
  2. Toppserien og Obos-ligaen
  3. 1. div. Kvinner og PostNord-ligaen
     

NFF la ut informasjon om planlagt start for de ulike ligaer på sin hjemmeside i går. Her står det mye om PostNord-ligaen og veldig lite om 1. divisjon. NFF har skrevet bedre og mer informative oppdateringer. Vi opplever at det ikke er noen grunn til panikk med tanke på 1. divisjon. Usikkerheten skyldes rett og slett at det fra NFFs side er 1. divisjon kvinner som har førsteprioritet med tanke på å komme i gang.

Det vil være politisk umulig både for NFF og Kulturministeren å starte PostNord-ligaen tidligere enn 1. divisjon. Vi legger derfor til grunn at datoene som er oppgitt for PostNord-ligaen (ambisjon: fullkontakt-trening fra 8. juni og seriestart 4. juli), er de samme som gjelder for 1. divisjon - gitt klarsignal fra myndighetene.

45% av spillerne i årets første divisjon er uansett unge nok til å starte fullkontakt-trening fra og med mandag 1. juni. I vår A-stall kan ti spillere starte normal trening fra mandag.

Det spilles vanlig dobbel serie i år hvor beste lag rykker opp og nummer to spiller playoff om en plass i Toppserien 2021, mot nummer ni i Toppserien.
 

Stabæk Fotball Kvinners Bootcamp 2020


KOM I FORM: BLI MED OG VI GJØR JOBBEN SAMMEN »
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: