Rakel Renolen debuterte for A-laget

Hun leverte

Annonse:

🖼 #29 Rakel Renolen

Stabæk stilte med sin yngste start-ellever så langt i år i gårsdagens kamp mot Fart.

Så langt i sesongen har snittalderen i våre startoppstillinger vært 22,9 år. I går var den for første gang under 20 år – nærmere bestemt 19,9. (Fart sin startoppstilling hadde et snitt på 21,1 år).

Det er verdt å merke seg at de unge spillerne i det alt vesentlige er spillere som har gått gradene i Stabæks Jemteakademi. Flere av dem er også elever ved NTG.

I går var altså turen kommet til Rakel Renolen. Hun er en lokal jente som kom til Akademiet vårt i 2019 - fra Asker. Før dette hadde hun hospitert med Stabæk en periode.

I år har vi hatt 10 unge spillere i kamp-troppene til A-laget. ("Ung" i denne sammenheng er definert som spillere som fortsatt holde junioralder – det vil si født i 2001 eller senere). Rakel er 2004-modell.

Hun startet kampen mot Fart på kanten og fullførte sin første kamp for A-laget med å spille 90 minutter. Etterpå var hun ikke spesielt fornøyd med egen innsats. Det var der imot trenerne hennes fra Stabæks Jenteakademi, som hadde tatt turen til Hamar for å overvære begivenheten. Fornøyd var også A-lagstrenerne. Hun noterte seg forøvrig for to assister, og la ned mange kilometer med løping.

Toppspillerutvikler (TSU), Ingvild Stensland er fornøyd med tingens tilstand:
 - Det varmer et TSU-hjerte at vi kan stille som vinnere av 1. div i kampen mot Fart med en snittalder på 19,9 år. Det betyr at vi nå høster frukter av et solid stykke arbeid som har blitt gjort i Akademiet over tid, og ikke minst jobben som gjøres hver dag med spillerene i rekruttstallen vår og i samarbeidet med NTG. Vi har mange unge spennende spillere som nå har fått solid erfaring fra fast spill i 1. div og vi har jevnlig spillere som både hospiterer og får prøve seg på A-laget vårt. Det må være fint å være ung i Stabæk og oppleve at klubben har tro på klubbens unge spillere.

Stabæk har de seneste årene valgt å satse på å utvikle spillerne selv. Det er også mantraet i norsk fotball og NFF dekker lønningene for Utviklingssjefer og Toppspillerutviklere i 10-12 av de 20 klubbene som ligger under paraplyen «Toppfotball» på kvinnesiden (Toppserien og 1. divisjon).

Av de 10 unge spillerne som har vært i kamptropp for vårt A-lag i år, har 9 fått starte kamper. 32% av den samlede spilletiden har gått til unge spillere. Måler vi i antall spilte minutter for unge spiller er Stabæk blant de beste når det gjelder å slippe ungdommen til. Og forskjellene er store. Vi har for moro skyld satt opp en rangering over alle klubbene i Toppserien og 1. divisjon når det gjelder spilletid for unge spillere i serien. (Kilde fotball.no) 

Vi er ikke overrasket over at Fløya og Fart topper denne listen. Mest imponerende er kanskje Rosenborg som kan ta seriegull, samtidig som de i betydelig grad slipper ungdommen til. Vi er også overrasket over Lyn, som kun har Sandviken bak seg på listen. 

 

En serierunde før sesongslutt ser den slik ut:
Skjermbilde 2020-11-09 kl. 11.43.00

Vi kommer tilbake med mye mer statistikk på dette området etter sesongslutt. Dette er selvsagt mest for de spesielt interesserte, men samtidig er det mange i norsk fotball som er nettopp spesielt interessert i dette tema.

 

Siste SERIEKAMP på Nadderud denne sesongen:

Slik ser du Chixa live på Nadderud

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Annonse fra Eliteserien: