A-lag kvinner reiser på treningsleir

Tar konsekvensen av utsatt seriestart: helt nødvendig utenlandsreise

Annonse:

- Vi er blitt invitert til treningsleir på et helt fantastisk anlegg i 18 dager. Dette kunne vi ikke si nei til, sier hovedtrener Per Inge Jacobsen til stabakkvinner.no:


Situasjonen i Norge er blitt helt uholdbar med forskjellige regler i Oslo og Viken. Helsemyndighetene gjør det tilnærmet umulig å planlegge siden det varierer hvilke regler vi skal forholde oss til. I starten av pandemien var det fylkesgrensene som var gjeldene – i form av at alle i toppfotballen skulle forholde seg til reglene i sin idrettskrets.

Stabæk er som kjent del av Viken idrettskrets (idrettskretsene følger fylkesgrensene geografisk), det gjør ikke fotballkretsene. Der er Stabæk en del av Oslo fotballkrets. Så bestemte Helsedirektoratet at det var fotballkretsen – altså Oslo, som var mest partisk enhet å forholde seg til. Etter nyttår ble dette endret igjen. Nå må vi forholde oss til kommunegrensene. Det betyr ulike regler innenfor samme fotballkrets. Det er utfordrende.

Men, nå får vi uansett god trening og god matching frem mot seriestart i sommerlige omgivelser på det fantastisk anlegg til Aspire Academy – som har vært flittig benyttet av blant andre både kvinne- og herrelaget til Bayern München.

Per Inge Jacobsen kjenner anlegget godt siden han har vært der tidligere med det indiske herre-landslaget. Han bekrefter at det er virkelig bra og mange hakk opp fra La Manga – veldig mange. De har kapasitet til å ha 12 fotballag på leir samtidig, men på grunn av lokale Covid-19 begrensninger, vil det kun være fire klubber – oss inkludert, de ukene vi skal være der. Det er et godt universitetslag fra Philadelphia, samt to russiske lag fra øverste liga; Lokomotiv Moskva og Zveda 2005 Perm. De ble henholdsvis nummer to og tre i den russiske ligaen i fjor.

Zveda har representert Russland en rekke ganger i Champions League de seneste årene. De gikk sågar helt til finalen i 2008-09-sesongen, så det blir fin fin matching for vår unge stall, selv om Zveda ikke er like skarpe nå som de var den gangen. Det er lagt opp til en liten cup og vi møter altså Zveda i seminfinalen. Så blir det altså enten Lokomotiv Moskva eller det amerikanske laget i finalen/bronsefinalen. 

Spillende lege for Stabæk – Siri Nordeide Grønli er ikke bekymret met tanke på smittevern tiltakene:


Jentene setter seg på flyet 3. april. Når vi kommer tilbake i slutten av måneden er forhåpentligvis situasjonen for fotball i Norge bedre og mer oversiktlig. Her kan du se kaptein Melissa Bjånesøys respons på den forestående treningsleiren:


Det er mulig treningskampene blir streamet. Følg med her på sidene for oppdateringer: 2021: Spilleplanen

Vi benytter anledningen til å takke Aspire Academy, som har invitert oss - og står for en ikke ubetydelig del av kostnadene.

 

Vi gleder oss!!

Wikipedia: Zvezda 2005 Perm

Wikipedia: WFC Lokomotiv Moscow
  

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: