Stabæks akademisatsing gir forutsigbarhet

- Anastasia Høgevold signerte langtidskontrakt: De seneste årene har Stabæk sakte men sikkert bygget opp Jenteakademiet i klubben.

Annonse:

De seneste årene har Stabæk sakte men sikkert bygget opp Jenteakademiet i klubben. Det er nå flere heltidsansatte trenere i Akademiet og er rift om jobbene.

Dette sammen med samarbeidet med NTG-Bærum, har ført til at vi nå opplever større tilstrømming til akademiet. Per i dag består akademiet av neste 50 jenter.

Anastasia Høgevold (født 2004) kom til Stabæk fra Jardar for 2 år siden. Hun har nå signert en treårs kontrakt med Stabæk.

Vi har tatt en prat med henne:


- Anastasia er veldig lovende og vi er godt fornøyd med å få på plass kontrakter også med akademispillerne, sier utviklingssjef Kim-André Pedersen til stabakkvinner.no.

- Kontrakter gir forutsigbarhet for både spiller og klubb. Det er mye letter å bruke ressurser på akademiet og samarbeidet med NTG, når vi vet at alle parter har en lengre tidshorisont. Dette er unge spillere og ofte skjer utviklingen litt i rykk om napp. Da er det lurt at miljøet rundt har stabilitet, avslutter Pedersen.

Anastasia kom som nevnt til Stabæk fra Jardar. De opplever at samarbeidet med Stabæk forhold til unge spillere er godt.

Anastasias (Anna blant venner) tidligere trener i Jardar, Thomas Kingdon, sier følgende til stabakkvinner.no:

- Anna er en helt spesiell jente som elsker fotballen og idretten sin. Hun er ivrig, har gode holdninger, god til å ta til seg læring, meget god teknisk og har god spilleforståelse. Hun kom til Jardar 2014, og spilte umiddelbart sammen med guttene i hennes årskull. Anna kom inn i kretslagssystemet og gjorde seg umiddelbart bemerket og ble tatt opp tidlig i toppgruppen.

Anna ble kåret til årets utøver i IL Jardar i 2017 i konkurranse blant utøvere i alle Jardars idrettsgrener (langrenn, håndball, volleyball, friidrett, sykkel, hopp, idrettsskole og fotball).

I og med det gode samarbeidet vi har med Stabæk var det naturlig med en overgang i 2018. Stabæk og Jardar samarbeider godt og flere tidligere Jardar-spillere har lykkes bra og hatt god utvikling gjennom Stabæk.

Vi håper Anna lykkes i å nå sitt store mål - spill på aller høyeste nivå!

Sjekk ut Anastasias spillerprofilen her

Les mer om Stabæks Jenteakademi her
 

stb-chx-some-trans-insta2
stb-chx-some-trans-facebook2
stb-chx-some-trans-twitter2

 

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Eliteserien: