God andreomgang redder dessverre ingen poeng

I nydelig vårvær 6. mai tok Stabæk Fotball Kvinner imot vestkantrivalene fra Røa.

To gamle kjemper møttes til dyst, og speaker og sportssjef Richard Jansen påpekte at Røa «som alltid og til evig tid» blir trent av Geir Nordby.

Røa åpnet friskest, og skapte målsjanser fra begynnelsen. Etter åtte minutter fyrte islandske Svava Gudmundsdottir av en markkryper som snek seg mellom spillere i boksen og i mål. Keeper Ingrid Hjelmseth kan nok skylde på at hun hadde vanskelig for å se utgangen på skuddet, men det var en skuffende innledning for Stabæk uansett. Den innledende fasen av kampen bar preg av at Røa var betraktelig mer fysiske i spillestilen enn Chixa, selv om de stort sett holdt seg innenfor spillets regler. I tillegg hadde de en sterk medvind i ryggen, som blant annet førte til at et utspill fra mål gikk hele veien til Ingrid Hjelmseth, som måtte bokse ballen over. Stabæk skapte et par godkjente avslutninger gjennom Synne Jensen og Melissa Bjånesøy det første kvarteret, men Røa dominerte i medvinden.

Publikum på Nadderud var svært misfornøyde da Røas høyreving, Rebecka Holum, valgte å fullføre løpet sitt tross at hun sto i offside og Ingrid Hjelmseth hadde full kontroll på gjennombruddspasningen. Holum gikk nemlig inn med knottene først og traff Ingrid i overkroppen hun allerede hadde problemer med. Stabæks sisteskanse ble liggende og vri seg i smerte i flere minutter, og måtte byttes ut ved pause, uten at dommer så noen grunn til å straffe Holum for den tilsynelatende svært unødvendige taklingen. Dessverre for Chixa bemerket nettopp Rebecka Holum seg kun minutter senere, da Røa fikk spilt henne gjennom på en flott kontring og hun passerte Lotta Fennefoss. Avslutningen var iskald, og dermed sto det 0-2. Resten av omgangen forløp stort sett stille og rolig.

I pausen måtte, som nevnt, Ingrid Hjelmseth ut, og inn til sin debut på Toppserienivå kom 16 år gamle Melenie Watts.

20180506-stb-chx-roa-watts-melenie
Debutant Melenie Watts / Foto: Kristian Bjerke

Stabæk kom mye bedre med etter pause, og skapte en rekke store muligheter det første kvarteret av den andre omgangen, kun avbrutt av at lagene fikk hvert sitt gule kort – Stabæk for en såkalt Wilmannstakling. Uttellingen kom endelig etter 65 minutter, da Røa spilte på seg et brudd. Andrea Wilmann kompenserte for det gule kortet ved å stjele ballen, drive 25 meter framover, og skyte via en motspiller og i mål. Det var plutselig liv i matchen igjen!

Fotballen kan imidlertid være brutal, og kun tre minutter senere ble dette håpet knust av Røas Synne Christiansen. På frispark fra drøyt 25 meter fikk hun et fantastisk treff, og en ellers dyktig Melenie Watts kunne gjøre lite med ballen som gikk høyt i målet. Resten av kampen ble preget av at Stabæks angrepsspill gradvis tok seg opp – Synne Jensen sendte blant annet et skudd i stolpen kun sekunder etter målet – men uten å få uttelling. Alt i alt var det fortjent at bortelaget fikk med seg poengene denne søndagen, men Chixa kan ta med seg mye positivt fra andreomgangen.

Publisert: 06.05.2018, oppdatert: 08.05.2018
Skrevet av: Kenneth Kandolf Haug / Foto: Kristian Bjerke