Ingvild Stensland er med videre

Som en sentral brikke i samarbeidet mellom NTG og Stabæk, fortsetter Ingvild Stensland som toppspillerutvikler.

Annonse:

I januar 2018 fikk vi et gjensyn med den tidligere Stabæk-spilleren. Ingvild ble ansatt som toppspillerutvikler (TSU) og har jobbet med unge talenter, som ønsker å ta steget opp til både Stabæks A-lag i Toppserien og landslagsspill.

Gjennom Stabæks samarbeid med NTG, gir hun gjennom sin rolle en unik mulighet til spillerene. På dagtid følger hun opp jentene på NTG og deres skolegang, og gir en mest og best mulig oppfølging i hverdagen. Dette for å sikre Stabæks jenter på NTG, en individuell og helhetlig oppfølging.

Vi spurte Ingvild om hennes rolle, og hvilke unike fordeler ansettelsesforholdet hennes gir den enkelte spilleren:

- Hverdagen er absolutt det viktigste for spilleren, det å sy sammen gode treningsuker, gi god feedback på det spilleren gjør og være med å påvirke, så de blir selvstendige utøvere. Være med å følge de opp så de både får en bra skolegang og blir flinke til å spille fotball. Har de det bra, så presterer de bedre på banen.

Hvordan vil du oppsummere det første året i stillingen som TSU?

- Året som har vært har jo på mange måter vært spesielt. Stabæk er et lag som vanligvis kjemper i toppen, men i årets serie har vi måtte innse at vi er noe bak de beste lagene, men samtidig har vi fått frem en rekke nye «rekrutter» 8 debutanter fra egen stall sier jo litt om arbeidet Stabæk legger ned som klubb og ikke minst hvor dyktige mange av våre unge spillere er. Det gror godt i klubben og jeg gleder meg til å følge utviklingen deres videre de neste to årene.

Ingvilds nye avtale med Stabæk og NTG strekker seg over de neste to årene.

144 kamper for landslaget

Ingvild var Stabæk-spiller fra 2012 til desember 2016, da hun la fotballskoene på hylla. Hun hadde en lang og innholdsrik karriere som spiller, der hun bl.a spilte for Kolbotn, Kopparbergs/Gøteborgs FC, Kopparbergs og Lyon. Sistnevnte klubb vant hun tre seriemesterskap med og ble Champions League mester med i 2011. Ingvild spilte også 144 kamper for landslaget, som hun vant EM-sølv med i 2005 og 2013.

Richard Jansen: - veldig bra for alle parter

- Ingvild har gjort en meget god jobb som TSU i Stabæk i 2018. Vi er veldig glade for at hun skal fortsette også neste år. Slik vi opplever det er kombinasjonen hun har med jobbe i Stabæk og jobben på NTG, veldig bra for alle parter. Ingvild er en viktig brikke på jentesiden i Stabæk, sier sportslig leder Richard Jansen til stabak.no

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 
 

Følger du oss på Instagram?

@stabakchixa

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

Annonse fra Obos-ligaen: