20181104-stb-chx-avaldsnes-wilmann

Stang ut på Karmøy

Med varslede 12 meter per sekund og 11 grader på Karmøy, møtte Stabæk motstander Avaldsnes til årets siste kamp i Toppserien.

Begge lag brukte de første åtte minuttene av kampen på å teste hverandre ut, uten de store sjansene. Men i det niende spilleminutt kommer Avaldsnes til sin første sjanse, som reddes av Ingrid Hjelmseth. De neste seks minutter preges av aktivitet på Stabæks banehalvdel, med noen få overgangsmuligheter til gjestene. I det 16 spilleminutt kommer Avaldsnes til ny sjanse på Stabæks mål, men reddes mesterlig av Ingrid.

I det 20 minutt blåses det straffe til Avaldsnes, men Stabæks landslagskeeper har igjen en strålende redning.

Med en glipp i Stabæks forsvar i det 24 spilleminutt kommer et nytt skudd fra hjemmelaget, som går i tverrligger og ut til hjørnespark. 27. og ny redning av Stabæks keeper.

Med overhengende mange sjanser til Avaldsnes runder klokken den første halvtimen, men stillingen er fortsatt uavgjort.

Synne med målsjanse

Synne Jensen kommer til sjanse for Stabæk syv minutter før pause, men ballen går utenfor. Minuttet etter får Melissa Bjånesøy ballen i Avaldsnes mål, men blåses av for offside.

Med liten kuling i kastene og 0-0 på måltavlen, går lagene til pause på Karmøy.

Etter pausen gjør Stabæk et bytte, ut Justine Kielland og inn kommer Julie Stafne Gustad. Med en noe diffus og ubestemmelig medvind for Stabæks del, blåses kampen i gang.

Første ni minuttene preges igjen av Avaldsnes tilstedeværelse på Stabæks banehalvdel, og ender til slutt med mål til hjemmelaget. Målet scores av midtbanespiller Luana Bertolucci Paixao. 58. spilleminutt og ny målsjanse for Avaldsnes. Ingrid er på plass og redder.

En drøy time spilt og Synne kommer igjen til målsjanse, men går dessverre utenfor. Ny sjanse i det 70. spilleminutt, men reddes av Avaldsnes keeper Line Geltzer Johansen.

78. spilleminutt og Luana Bertolucci Paixao setter inn et nytt mål for Avaldsnes.

82. minutt bytter trener Vanja Stefanovic ut Heidi Ellingsen med Thea Loennecken. Louise Normann byttes også ut, og Cornelia Remme Fladberg kommer inn. Kampen bærer naturlig preg av at motstanderen har satt to mål, og Avaldsnes har størst ballbesittelse.

Tre minutter legges til på Karmøy, men ender 2-0 til hjemmelaget, som får sin første seier i Toppserien siden 16. juni.

Stabæk ender på en åttende plass i Toppserien 2018. Melissa Bjånesøy og Andrea Wilmann avslutter årets sesong som toppscorere for Stabæk, med ni mål hver.