Tatt ut til UEFA-Pro lisens

Stabæk Fotball kvinners hovedtrener Vanja Stefanovic, har kommet inn på UEFA-Pro kurs, som en av tre trenere fra Toppserien.

Annonse:

UEFA PRO er Europas høyeste offisielle trenerutdanning, og nåløyet for å komme inn på trenerutdanningen i regi av NFF, er meget trangt.

Denne gangen faktisk enda trangere enn vanlig, siden tre av 18 deltakere er kommet med som følge av et samarbeid mellom NFF, Island og Færøyene. Fagansvarlig for trenerutdanning i NFF, Dan Eggen sier følgende:

- Vi har et samarbeid med Island og Færøyene, så Kristjan Gudmundsen fra IBV Vestmannaeyjar, Oli Stefan Floventsson fra FC Grindavik og Mikkjal Thomassen fra Kl Klaksvik er tatt ut.

Med andre ord er det bare 15 deltakere som, som skal delta på denne runden av NFF UEFA Pro lisens utdanning - som strekker seg over 18 måneders læringsforløp t.o.m inn i 2020.

- Vi er derfor veldig fornøyd med at Vanja Stefanovic kom inn - og dét er sikkert også de islandske deltagerne - når de oppdager at Vanja sankker flytende islandsk, sier sportslig leder Richard Jansen til stabak.no.

Vanja har tatt sin UEFA A-lisens utdannelse i Serbia. Av de 15 norske
trenerne som kom inn, er det altså tre tre trenere fra Toppserien:
- Alexander Straus, Sandviken
- Thomas Dahle, Trondheims-Ørn
- Vanja Stefanovic, Stabæk Fotball Kvinner

Treneren for J16-landslaget, Børje Sørensen, har også blitt tatt ut som deltaker i denne utdannelsen.

Prosjekt kvinnelige topptrenere og UEFA Pro lisens

Vi har tidligere omtalt at Vanja og Ingvild Stensland ble tatt ut av Norges Fotballforbund til "Prosjekt kvinnelige topptrenere", med målsettingen om at flere kvinnelige trenere får utvikle seg, ta høyere utdanning og være aktuell for toppjobber.

Gjennom dette prosjektet tilbys deltakerne jevnlig oppfølging av veileders oppnevnt av NFF, med individuelle programmer ut fra behov og fellessamlinger. Alt med tanke på å ruste deltakerne inn mot fremtidens utfordringer i elitefotballen.

Et av delmålene i dette "Prosjekt kvinnelige topptrenere", er å stimulere deltakerne til å søke seg inn på de to øverste nivåene (A og Pro) i UEFAs system. Som nevnt har Vanja allerede har UEFA-A og dette er et krav for å søke om Pro-lisens.

NFF-prosjektet har en tidsramme på to til fire år, og Vanja vil følge de to løpene parallelt.

Vi gratulerer alle de 18 deltakerne, på tvers av landegrensene!
 

Se Vanjas profil, på vår lagpresentasjon
Se hele lagpresentasjonen, med alle spillere og trenere
 

Her kan du lese mer om NFF UEFA Pro lisens utdanning (åpnes i nytt vindu)
 

NESTE TOPPSERIE-KAMP: På lørdag braker det altså løs igjen på Nadderud stadion kl 15:00, og møte med Grand Bodø. Møt opp på stadion og heie Chixa frem, til en ny seier etter å ha slått Sandviken på bortebane før ferien.

NESTE TOPPSERIE-KAMP

  • STABÆK - GRAND BODØ

  • LØRDAG 04.08 KL 15:00

  • NADDERUD STADION

Annonse fra Obos-ligaen: