🏆 Opprykk mot Sandefjord! Vi er tilbake! ⚽️

Kandidat 9 i "Tidenes Stabæk-kamp". Startskuddet for gullalderen, 16. oktober 2005. 3-1 mot Sandefjord.

Annonse:

Kampen ble blant annet nominert av Bendik Eia Stephansen og tidligere Stabæk-keeper Espen Isaksen:

Bendik:
Enorm seier som sikret opprykket i høststolen på fullsatt Nadderud. Ble startskuddet på gullalderen!

Espen:
Jeg var i Stabæk sesongen 2004 - 2006. Jon Knudsen sto godt i mål hele perioden og jeg var henvist til reservebenken gjennom hele min Stabækkarriere.

I 2005 spilte vi i Adeccoligaen og med seier i hjemmekampen mot Sandefjord en varm og solrik oktoberdag i 2005 kunne opprykket til Eliteserien sikres.

På denne tiden var nettsidene til fotballklubbene i ferd med å utvikles og bli populære. I Stabæk måtte spillerne ofte selv lage innhold på nettsiden og hadde også ofte skriveansvar på innholdet. I den sammenheng skrev jeg et leserinnlegg på hjemmesiden om en gutt som het Roger, han var 11 år og bodde i Mosjøen. Roger var Stabæk-fan på sin hals og Daniel Nannskog var hans store idol. Roger hadde cerebral parese og hadde samtidig fått påvist kreftsvulst i ryggmargen. Roger satt i rullestol, og både han og familien hadde krevende dager med mye elendighet som sykdommen førte med seg. Sykdommen la imidlertid ingen demper på fotballinteressen og hans kjærlighet for Stabæk. Innlegget mitt på hjemmesiden førte til at sponsorer i klubben tok initiativ til å bidra til en uforglemmelig fotballhelg i Oslo og Bærum for Roger og hans familie. Klubben og gode støttespillere kastet seg rundt og Roger med familie fikk flytur, hotellovernatting med gode måltid, besøk på Ullevål fotballmuseum og ikke minst, hilse på Nannskog og de andre fotballspillerne på Stabæk. En drømmehelg for en fotballinteressert gutt fra Nordland!

I forkant av den viktige kampen mot Sandefjord hadde Asker og Bærum budstikke skrevet om Roger, hans interesse for Stabæk og besøket hans denne helga. Da speakeren på et fullsatt Nadderud ønsket publikum velkommen og da han ønsket spesielt velkommen til Roger fra Mosjøen reiste publikum seg og klappet. Kampen vant vi 3-1 og opprykket var i boks. Etter kampen hentet assistenttrener Petter Belsvik, Roger fra sin plass på tribunen, løftet han ut av rullestolen og bar han inn i garderoben slik at han kunne feire opprykket sammen med oss. Stemninga i garderoben var ubeskrivelig god. Nå var ett år i elendigheten over og vi var klar igjen for Eliteserien. For en opplevelse og for et minne!

Ett år etterpå døde Roger, og i begravelsen lå det en krans fra Stabæk support i fargene blått og hvitt med teksten «Alltid, uansett!» på silkebåndet.

For meg er kampen mot Sandefjord ikke bare tidenes Stabækkamp. Det er tidenes fotballkamp og mitt sterkeste fotballøyeblikk noensinne! Engasjement, tilhørighet og felleskap er det til syvende og sist fotball for meg handler om. Kampen Sandefjord på et fullsatt Nadderud 16. oktober 2005 førte til at mitt fotballhjerte alltid har banket litt ekstra for Stabæk ⚽️💙

ℹ️ Espen Isaksen endte opp med to kamper for Stabæk - men med ti års mellomrom! Èn i 2004 og et comeback som redningsmann i 2014.

- Vi spilte jättebra i andre omgang! Nå skal vi feire, ihvertfall med litt vann. Dette er kjempekult, sa trener Jan Jönsson til TV2 da opprykket var et faktum.

Stabæk trengte seier for å sikre opprykket. Men det satt langt inne. Etter 78 minutter brøt jubelen først løs blant de 5850 tilskuerne på Nadderud. Sandefjord fikk avklart et hjørnespark. Joakim Persson fyrte løs fra 18 meters hold, ballen var innom midtstopper Inge Andre Olsen - og gikk i mål. Men gleden var kortvarig. Kun to minutter senere utlignet Sandefjord, da innbytter Olav Tuelo Johannessen var våkent fremme ved bakre stolpe etter frispark.

Men det var ikke slutt der. Etter 83 minutter kom toppscorer Daniel Nannskog alene med keeper - og satte selvfølgelig ballen iskaldt i mål. I sluttminuttene punkterte Inge Andre Olsen kampen med sin andre scoring for dagen. Og dermed kunne festen begynne!