Status Nye Nadderud stadion

Saksgrunnlaget for de ulike alternativene til Nye Nadderud stadion er nå ferdig utarbeidet.

Annonse:

Siden den politiske beslutningen i mars har det vært lite å informere om rundt den nye stadion på Nadderud. I denne perioden har kommunens administrasjon jobbet intenst med å forberede en sak til politisk behandling som vil foregå de neste tre ukene. Under kommunestyremøte i mars ba politikerne administrasjonen om å komme opp med et nytt alternativ hvor stadion plasseres på området der dagens stadion er plassert.

Saksgrunnlaget er nå ferdig utarbeidet og vil bli behandlet politisk i følgende instanser:

  • MIK (Miljø, Idrett og Kultur) 19. august
  • Formannskapet 25. august
  • Kommunestyret 1. september

Saksgrunnlaget og kommunedirektørens innstilling til politikerne kan dere finne her:
https://www.baerum.kommune.no/innsyn/politikk/wfinnsyn.ashx?response=mote&moteid=3461&

Skjermbilde 2021-08-12 kl. 11.08.45.png

Enkelt forklart betyr det at kommunedirektøren foreslår at man går videre med det alternativet som ble presentert i mars (alternativ 2C). Forslaget innebærer at nytt stadion plasseres med langsiden mot Gml. Ringeriksvei. Det viser seg at kostnadsbesparelsene ved å bygge stadion der eksisterende stadion er plassert i dag, er lavere enn antatt. Fordelene ved å flytte stadion nærmere Gml. Ringeriksvei er mange og flere av de er godt beskrevet i dokumentet fra kommunedirektøren.

Hvis de politiske partiene fatter beslutningen om å følge kommunedirektørens forslag er dette helt i tråd med det Stabæk Fotball mener er en riktig plassering. Det har vært en særdeles lang og tung prosess over snart ti år og vi forventer at det nå tas en endelig beslutning slik at man kommer videre i arbeidet med å realisere et nytt stadion for toppfotball i Bærum Kommune. Det trenger vi sårt og det fortjener de tusenvis av innbyggerne i Bærum kommune som følger våre lag i Eliteserien og Toppserien.

Annonse fra Eliteserien: