Ønsker mer bruk av pyro - i regulerte former

Dette er Stabæks ståsted i pyrodebatten.

Annonse:

Alle undersøkelser viser at stemningen på stadion er den aller viktigste årsaken til at publikum går på kamp. Et viktig element som bidrar til økt stemning på stadion er bruken av TIFO, hvor ulike former for blussing er den som skaper de flotteste rammene. Supporterne setter pris på det og spillerne elsker det. Dette ønsker vi mer av.

Det er ingen tvil om at både Stabæk som klubb, og våre supportere, tar sterk avstand fra de episodene man har opplevd den siste tiden med bluss og fyrverkeri ute på banen. Det skal ikke forekomme.

Det skal skje i regulerte former og utføres av personer med grundig opplæring i bruk av pyroeffekter. På norske fotballbaner har man de siste årene bare gode eksempler på at dette fungerer veldig bra når det skjer i samarbeid mellom klubben og supportere.

Stabæk Support har ikke blitt bøtelagt for ulovlig bruk av pyro siden 2012. Dessverre ser vi et økt konfliktnivå mellom NFF og klubbenes supportere som har ført til ulovlig bruk av pyro de siste serierundene. Også blant våre supportere. Dette bør være unødvendig og dialogen mellom NFF, klubbene og supportere kan ikke strekke ut i tid. Dialogen må starte umiddelbart og man bør komme til en rask konklusjon for fremtidens bruk av pyro. De tilstandene vi ser nå, er ingen tjent med.

Vårt syn er at det bør bli enklere å få godkjent bruk av pyro. Det må være mulig å benytte denne formen for TIFO oftere, både for hjemmesupportere og bortesupportere.

Jon Tunold
Daglig leder

Annonse fra Obos-ligaen: