Kandidat 4, "Tidenes Stabæk-kamp". Trøndernes til da største tap på Lerkendal. 19. oktober 2003.

Kampen ble blant annet nominert av Amalie Anderdal og Sven Erik Lund.

Amalie:
"Jeg var 10 år og tror jeg hadde mitt (til da) stolteste øyeblikk da jeg møtte opp på skolen i Stabæk-drakt dagen etter!"

Sven Erik:
"Stabæk ligger på fjerde plass tre runder før slutt og det som på forhånd fremsto som årets vanskeligste match ender med seier 6-1. Sjokkerte og sure hjemmefans forlater stadion tidlig. Sjokkerte og glade bortefans vet ikke hvor vi skal gjøre av oss."

Rosenborg hadde gjennomført en historisk god sesong. Det meste hadde gått på skinner. Rosenborg sto før kampen med kun ett serietap og 63-19 i målforskjell. Men så ble de ydmyket på det groveste av Stabæk, i det som var tidenes nederlag for Rosenborg på Lerkendal.

Tom Stenvoll ga oss drømmeåpningen med sin scoring etter tre minutter. Danske Peter Sand økte til 0-2 to minutter senere, før Stenvoll satte inn sitt andre mål for kvelden før kvarteret var spilt. To mål av Stenvoll på Lerkendal! Thomas Finstad la attpåtil på til 0-4 to minutter før pause. For en omgang!

Samme Finstad la på til 0-5 halvveis inn andre omgang, før Christian Holter ga et trøstemål til seriemesteren. Holter satte deretter ballen i riktig mål noen minutter før slutt og sluttstillingen endte på 1-6. Ydmykelsen var komplett. Rosenborg hadde aldri tidligere sluppet inn så mange mål på Lerkendal.

SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER:

- En helt utrolig fotballkamp. Dette hadde jeg ikke trodd, sa en strålende fornøyd Gaute Larsen til TV 2 rett etter kampslutt.

Larsen benyttet også anledningen til å sende en hilsen:
- Kan jeg få sende en hilsen? Den går til Ivar Hoff, som ofte snakker om at Rosenborg bør være landslaget. Kanskje vi også kan være det, kanskje vi skal dra til Spania?

NTB_SbTBRPu1MGE
Trener Gaute Larsen gratulerer Martin Andresen med storspill etter kampen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Kampfakta
Mål:
0-1 Tom Stenvoll (3), 0-2 Peter Sand (5), 0-3 Stenvoll (14), 0-4 Thomas Finstad (44), 0-5 Finstad (70), 1-5 Christian Holter (selvmål 80), 1-6 Christian Holter (87)