🏆 Redder plassen etter 2-0 mot Jerv ⚽️

Kandidat 5 i "Tidenes Stabæk-kamp".

Annonse:

Kampen ble blant annet nominert av Petter Børkeeiet:
"Etter 0-1 på Sørlandet var vi i 1. divisjon før hr Omoijuanfo putta i 82. og 85. minutt så vi reddet plassen. Gleden til IAO etter kampen bør i alle fall bli kåret til mest minnerike øyeblikk."

Nedrykksfaren lå over klubben nesten hele sesongen. Først i siste serierunde klarte vi å karre til oss kvalikplassen og en siste mulighet til å berge plassen. 

4. desember 2016 lå nervene tykt utenpå alle med blaatt hjerte. Jerv hadde oss i kne, men to mål av Ohi Omoijuanfo, i det 82. og 85. minutt, endret alt. 

Elleville scener utspant seg på Nadderud etter at Ohi, med sine to scoringer, hadde sikret fornyet kontrakt. 

Da sluttsignalet lød, la Inge André Olsen ut på en 60 meter sprint og kastet seg rundt halsen på matchvinneren. Fansen stormet banen og feiret med spillerne. Scenene vi var vitne til denne kvelden, er plantet i oss som var der, for evig tid. Kvaliktriumfen var også særdeles viktig for klubbens økonomiske situasjon og eksistens som toppklubb. 

– Vi sitter fra før i den elektriske stolen og får noen jevnlige støt som vi klarer å ta i mot. Et nedrykk hadde kanskje vært giftsprøyten for Stabæk. Vi hadde sikkert overlevd, men det hadde blitt ganske tøffe tak. Det er stor forskjell på å vinne denne kampen og ikke gjøre det, sa Olsen til VG etter kampen.

Seieren og viktigheten av denne kampen kommer høyt på manges liste. Men er det tidenes Stabæk-kamp?  

Se høydepunktene fra kampen her: 

Kampfakta
Mål:
 1-0 Ohi Omoijuanfo (82), 2-0 Ohi Omoijuanfo (85)

Stabæk (4-2-3-1): Sayouba - Granli, Skjønsberg, Hanche-Olsen, Moe - Kassi, Meling - Keita, Alanzinho, Njie - Omoijuanfo.

Jerv (4-3-3): Knutsen - Knudsen, Ogungbaro, Andersen, Tønnesen - Brochmann, MacConnacher, Hagen - Haugstad, Lind, Berglann.

 

Se enda flere jubelscener her:

Annonse fra Obos-ligaen: