🏆 Seier mot Deportivo de La Coruña! ⚽️

Kandidat 8 i "Tidenes Stabæk-kamp". Finstads festaften mot spanjolene. 14. september 1999.

Annonse:

Kampen ble nominert av Marius Fält-Vannum.

Thomas Finstad var lagets store ener denne kvelden i 1999. På halvannet minutt scorte han et klassemål og skaffet egenhendig en straffe i første runde i UEFA Cupen. Det burde ha gitt en uvurderlig tomålsledelse foran returkampen i Spania, men Axel Kolle sin straffe gikk dessverre i tverrliggeren. Uansett står kampen igjen som en av de største seierene - mot et lag som samme sesongen vant tittelen i Spanias øverste divisjon La Liga.

NTB_LFGuJ25YqYo
Fart og fysikk. Bærums egne John Carew så ut som en million eller 15, denne septemberkvelden. Foto: Lise Åserud / NTB

- Et av de beste målene jeg har scoret, sa Finstad til VG. - Straffebommen var litt bittert, men det er sånn som skjer. Vi sto på og mistet ikke hodet fordi om han bommet. Vi hadde sjanser etter det også, sa Finstad, som på overtid tvang keeper Jacques Songo'o til å ta fram sitt beste for å hindre en ny scoring.

- Thomas gjorde en fantastisk innsats, men det var kollektivet som vant kampen. Jeg er veldig stolt over innsatsen. Midtbanen temmet tre-fire verdensstjerner i dag, og Thomas viste at han kan løpe fra forsvaret deres, sa trener Anders Linderoth før returoppgjøret.

- Vi spilte veldig bra taktisk. Vi holdt tett de første 45 minuttene, og trettet ut Deportivo som hadde ballen mye. Utover i andre omgang fikk vi mye rom, og da var det vi som førte kampen, sa Linderoth videre.

ℹ️ Returoppgjøret endte 2-0 til Deportivo og Stabæk ble utslått med ett mål. 

Kampfakta
Mål: Thomas Finstad (58 min)

Lagene
Stabæk: Frode Olsen - André Flem, John Arvid Skistad, Christian Holter, Tommy Stenersen - Tommy Svindal Larsen, Martin Andresen, Axel Kolle, Tobias Linderoth - Thomas Finstad, Petter Belsvik

Deportivo: Jacques Songo'o - Manuel Pablo, Mauro Silva, Noureddine Naybet, Enrique Romero - Pauleta, Djalminha, Roy Makaay, César - Slaviša Jokanovic, Víctor

Annonse fra Eliteserien: