10. oktober, en viktig dag

10.oktober er Verdensdagen for psykisk helse. I Stabæk Fotball ønsker vi å markere dagen gjennom vårt samarbeid med Rådet for Psykisk Helse.

Annonse:

Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet i 1992, da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme kunnskap og bevissthet om psykisk helse i hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land på ulike måter. 

Psykisk og fysisk folkehelse

I Norge er Verdensdagen den største kampanjen for psykisk folkehelse, og blir markert av skoler, kommuner, bedrifter, idrettslag og lokale organisasjoner over hele landet.

Mental Helse har siden 2002 koordinert kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet. Målet er å øke kunnskap, fremme gode levevaner og gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske helse.

Tema pandemi

Tema for verdensdagen i år er "Livet under og etter en pandemi #følgopp".

- Vi i Stabæk Fotball setter stor pris på samarbeidet med Rådet for Psykisk Helse. Gjennom dette kan vi bidra til å sette søkelys på temaet, sier markedskoordinator Henriette Bråthen.

- Spillerne våre er forbilder for store og små og det er flott og viktig at de tør å gå i front og fortelle om sine egne utfordringer og gi råd. Vår egen kaptein for A - lag herrer, Yaw Amankwah, stiller mer enn gjerne opp og deler erfaringer og tanker.

Webinar til skoler i nærområdet

I forbindelse med Verdensdagen har psykolog i Bærum kommune Monica Beer Prydz og vår egen Yaw Amankwah spilt inn et webinar som skal vises for elevene ved  Nadderud, Sandvika og Rud videregående skoler. Dette kan du se her:

WEBINAR

Vil du bidra i Hverdagsglede for alle-studien?

Alle som vil (over 18 år), kan være med. Enten du ​opplever lite eller mye hverdagsglede fra før. Vi trenger deg til å være med og undersøke om «5-om dagen» for økt Hverdagsglede kan gjøre en viktig forskjell, og om det kan påvirke hvordan du har det.

MER INFORMASJON HER

Annonse fra Eliteserien: