20 år med stålkontroll

- Jeg håper for Stabæks del det blir minst 20 år til! Andreas Hanche-Olsen, Janne Jønsson og Morten Skjønsberg hyller vår kjære Alexander Cooper, som er i sitt tyvende år som materialforvalter for Stabæk.

Annonse:

Det er ingen tvil om at Cooper er en viktig brikke for god flyt i hverdagen for alle involverte i A-lag herrer. Han sørger ikke minst for at alle har rent og riktig tøy til enhver "jobbrelatert" anledning.

Det som kanskje ikke er like kjent er at mannen står for alt - altså alt - innkjøp av utstyr i klubben vår. Det betyr for eksempel at når det kommer to paller med treningstøy, går Alexander nøye gjennom, sjekker at leveransen stemmer og at alt havner i riktige hender for videre distribusjon.

- Det er også en del av hverdagen min, ja. Og jeg husker veldig godt da jeg signerte med sportssjef Tom Schelvan, i mai 2001, hvor spent jeg var på hvordan arbeidsdagene i en stor toppklubb som Stabæk ville bli.

Flest gode dager

De må jo ha blitt rimelig gode, disse dagene, i hvert fall de fleste av dem. Ellers hadde nok Alexander for lengst flyttet ut av "hulen" sin.

- Det har vært veldig mange gode dager, ja - fine folk, gode vennskap og morsomme opplevelser. Og så er det selvfølgelig dårlige dager også.  Å komme til Nadderud midt på natten og bli stående alene å tømme bussen for 30 kolli - da kan jeg være ganske pissed. Og jeg har nok tenkte av og til at "dette gidder jeg ikke lenger!"

Men heldigvis gidder Cooper enda en stund til.

- Det er så lett å trives i denne jobben, så mye hverdagslig sosialt som for meg er det aller hyggeligste. Felles frokost, Jannes quizzer, guttas musikk - det er ting jeg koser meg med. Stemningen i gruppen vår er stort sett veldig god.

Ti trenere og to stadionbytter

Jubilanten synes det er rart å tenke på at han har vært i  Stabæk i hele 20 år.

- Det har vært litt av en reise! Jeg har jobbet med ti forskjellige trenere, mange hundre A-lags-spillere, fem-seks ulike utstyrsleverandører, og vært med på to stadionbytter. Fra Nadderud til Telenor Arena - og tilbake igjen. Og jeg har trivdes absolutt hele veien. Det er jo ikke værst!

Det er slettes ikke værst, Alexander Cooper. Og det er ingen tvil om at du har bidratt stort til at andre også trives veldig godt i klubben vår.

Janne Jønsson

- Jeg var veldig glad for at Cooper var kvar da jeg kom tilbake, han gjør en strålende jobb, har "ordning og reda", og han er uunnværlig både for spillerne og meg på treningsleir. I tillegg betyr Cooper god stemning, mange setter stor pris på en kaffekopp og en god prat i sofaen hans, og ikke minst er han en god - og ubestikkelig! - dommer på trening. Han er også en fyr som skaper veldig god trivsel på golfrundene - og vinner dem. Vi har det også mye more med å spille paddle. Kort sagt; Alex fortjener all den skryt han kan få.

Morten Skjønsberg

- Mister matrik er absolutt den du bør holde deg inne med - han gjør alt det praktiske som skal til for at spillere og trenere får en velsmurt hverdag uten klesvask. En luksus vi gjerne tar for gitt. Jeg fikk plutselig mye rosa tøy etter at jeg la opp.  Men først og fremst er han en varm person med mye humor og som gjerne byr på en klem når man trenger det. Han kan alt, han er viktig i forhold til stemningen i hele klubben og han får med seg det aller meste. Cooper er veldig flink til å inkludere, han barsker seg også av og til, og er rett og slett en ordentlig god fyr!

Andreas Hanche-Olsen

 - Når man er ny i A-lagstroppen lærer man fort at Cooper er en mann det er viktig å ha en god relasjon med. Og det er først når du har nettopp det, at du føler deg som et fullverdig medlem av A-laget. I tillegg sprer Cooper energi og humor ut i gruppa. Han kommer godt overens med alle og har alltid en kommentar på lur. Han er en kjernekar, og jeg håper for Stabæks del at han tar minst 20 år til!

 

_F8A1309

 

Annonse fra Eliteserien: