24.11.18: - Tidenes kamp på Nadderud

Inge André Olsen har vært med på mye gjennom 20 år i Stabæk, men siste serierunde mot Strømsgodset overgår det aller meste.

Annonse:


Er han blitt fullstendig historieløs nå, tenker sikkert noen. Men nei, Inge André Olsen har brukt god tid på å tenke gjennom opplevelsene som spiller og senere som sportssjef. 

Han har tatt cupgull med Stabæk som 20-åring, og medaljer i fleng på 2000-tallet. 

Han var med da Stabæk nedsablet Molde 8-0 i 2006.  Og hvem glemmer vel sprinten hans etter kvaliktriumfen i 2016? 

Da Stabæk knuste Vålerenga 6-2 i gullsesongen, var han utlånt til nettopp Strømsgodset.

Olsen vet hvor høyt den kampen rager i Stabæk-historien. Likevel, kampen om 11 dager mener han topper alt på hjemmebane. 

24.11.18

Forutsetningene er klare. Vinneren unngår direkte nedrykk. Uavgjort kan også holde, men da må Stabæk og Godset ha hjelp fra Haugesund og Kristiansund, som skal spille mot de andre nedrykksrivalene, Start og Lillestrøm. 

All spenningen skal utløses i løpet av 90 minutter pluss tillegg i den aller siste kampen i sesongen. Kan Stabæk dytte Strømsgodset under streken? Klarer begge lagene seg? Kampen vil leve som få kamper har levd tidligere på Nadderud. 40 år gamle Olsen mener kampen har alle ingredienser. 

- Ja, det er ingen kamp på Nadderud som er lik denne. Kampen betyr så enormt mye for begge lag. Det er ikke bare Stabæk som har noe å spille for. Godset spiller med kniven på strupen. Vi passerer dem med seier. Og vi skal kjøre over dem. Og da kan Godset stå igjen med rent nedrykk, ikke kvalik en gang. Da kan de gå rett ned.

- Det er helt sinnsykt deilig. For en følelse, da. Her taper vi mot Kristiansund, hvor det egentlig skal være en stor fest. Vi skulle ta med oss tre poeng, men står igjen med null etter kampen, og føler egentlig at det er ferdig. Så kommer vi ned til Skien og vinner 3-0 i en deilig fotballkamp, slik at alt er i spill igjen. Nå har vi alt i egne hender og kan avgjøre det selv mot Godset, sier Olsen. 

- Kampen de ikke vil spille

Han gleder seg til å se Stabæks mange egenproduserte spillere i aksjon lørdag 24. november. 

- Det kommer til å være et lag utpå her som kun består av egenutviklede Stabæk-spillere. Henning Hauger, Herman Stengel og sju-åtte på Stabæk, det er nesten en hel startellever, sier Olsen. 

- Jeg gleder meg til å se Henning og Stengel som har gått gradene i Stabæk-systemet, utviklet seg og blitt definert som toppfotballspillere her. De kommer ikke til å ville spille denne kampen, sier Olsen.

I videoen forteller Olsen hvorfor han mener Strømsgodset-kampen også overgår kampene mot Jerv og Vålerenga.  

Han har et budskap til alle med et hjerte i Stabæk - og til dem som ønsker å oppleve et drama uten sidestykke på Nadderud. 

- Vi trenger at dere er med oss, vi må fylle stadion og lage et fort, sier Olsen. 

- De skjelver i buksene

Stabæk er ikke bare nødt til å vinne sin kamp, De Blaa må også ha hjelp for å være sikret plassen i neste år Eliteserie. Og den hjelpen tror Olsen at Stabæk får. Sine fylkesbrødre i Agder, tror han kjenner på et enormt press før sin skjebnekamp i Rogaland. 

- Jeg tror de skjelver i buksene på Sørlandet. Tenk de skal til Haugesund. Haugesund, det er fryktelig vanskelig. Høst, storm, sludd og null grader. Og der skal sørlendingene, som er vant til palmer og sol slik som jeg, de skal opp der og spille denne kampen hvor alt står på spill. 

Men mest energi bruker vi helt klart på oss selv og det vi får gjort noe med. 

- Stabæk mot Strømsgodset. Gress mot kunstgress. Bærum mot Drammen. En halvtimes kjøretur. Tenk for en kamp!, sier Olsen entusiastisk. 

- Det kommer til å være mange Godset-supportere som kjøper billett. Så  nå må Stabæk-supporterne hive seg rundt og få tak i de beste billettene. Vi må ikke gi de sjansen til å få overtaket på tribunen. Vi skal heie guttene frem sammen. 

Frir til fansen

Olsen registrerer at det pleier å skje store ting i Stabæk-historien med ti års mellomrom. 

- Cupfinalen i 1998, hvilken opplevelse! 2008 - seriegull! Og hva skriver vi? 2018. Det er kampen, det. Det er kampen hvor vi kan gjenoppstå og sørge for at vi spiller i Eliteserien i 2019. 

- Vi skal gjøre vår jobb. Og vi trenger alle som er glad i Stabæk til å fylle opp Nadderud. Den energien som skapes, den er så viktig. Det blir 12 mann på banen for Stabæk, sier Olsen. 

BILLETTER TIL SKJEBNEKAMPEN PÅ NADDERUD KJØPER DU HER:

Annonse fra Obos-ligaen: