Akademibloggen

Det har vært et spesielt år også for våre akademilag. Her kommer en oppdatering fra både jente- og gutteakademiet.

Annonse:

Jenteakademiet

Jenteakademiets ansatte i sesongen 2020-2021 består av:

Kim Andre Pedersen

Ole Gåseidnes

Ståle Haglo

Joar Hedkvist Dale

Einar Blankenborg

Christian Haulan

Ingvild Stensland

Vi vil også benytte anledningen til å takke spillerutvikler Martin Lindmark og ønske han lykke til videre med hovedtrenerjobben i Hønefoss BK. Dette viser at akademiet ikke bare utvikler spillere, men også trenere på høyere nivå.

Jenteakademiet:

J19

Består av ca. 25 spillere født fra 2000 til 2005. I tillegg har vi spillere født 2006 som hospiterer fra J16 eller andre klubber i Norge på jevnlig basis.

I årets sesong har spillere fra akademiet spilt i J19.1 divisjon. Mange skulle spilt i J17 og 2.div kvinner, men grunnet Covid-19 så ble ikke dette gjennomførbart.

J19 laget vant J19 1.divisjon med god margin.

J19 sin mestscorende spiller denne sesongen var Malene Wik Alfredsen.

Flere spillere fra J19 har trent med og/eller spilt kamper med A-laget denne sesongen.

Ny modell på NTG er utarbeidet og iverksatt. Dette ser meget lovende ut.

Trenerstaben for neste sesong er: Ole Gåseidnes, Kim Andre Pedersen og Ståle Haglo.

J16:

Ca. 20 spillere født 2005 til 2007.

I årets sesong har spillerne fra akademiet spilt J15 regional, som etter hvert ble J15 ekstra.

J16 sin mestscorende spiller var Emily Carmen Helland og assistdronningene var Carina Wik Alfredsen og Mariela Bingen.

Flere spillere har trent med J19 denne sesongen og mange spennende spillere er på vei opp.

Trenerstaben for neste sesong er: Ståle Haglo, Christian Haulan, Joar Hedkvist Dale og Kim Andre Pedersen.

I årets sesong har vi hatt  15 spillere på skyggelandslag, talentleire eller landslag. Dette inkluderer interne spillere og hospitanter fra andre klubber.

Dette lover godt for fremtiden lokalt og for Stabæk sitt akademi for jenter.

Gutteakademiet

G11:

Av: Stian Børven

Da er vi ferdig med første året på akademiet og med 9’er fotball. Det har blitt en veldig sammensveiset gjeng som tilbringer mange timer på løkka sammen også utenfor det organiserte.

I et år der enkelte treningskamper, og alle planlagte turneringer har blitt avlyst, har gruppa hatt en veldig drive til utvikling og til å utfordre hverandre i treningshverdagen.

Spillestilen til laget har blitt tydeligere og tydeligere i løpet av året. I forsvar ønsker vi alltid å ha press på ballfører og hindre overtall nærme ball. Det er noe som kjennetegner laget. Det er alltid høy intensitet i presset og vanskelig for motstander å spille seg kontrollert fremover.

I angrep ønsker vi å skape overtall nærme ball. Det har utviklet seg og vi har fått kamper og deler av kamper hvor vi har fått veldig gode bilder på det. Så er det noe å gjenskape det oftere og oftere som er noe å jobbe videre med.

Mot slutten av året har planlagte treningskamper blitt avlyst. Det har ikke ført til fall i motivasjon hos gutta. De har alltid lyst å spille lenger på trening og er like skuffa hver gang jeg blåser av økta. Det lover bra fremover med en så ivrig gjeng som har skapt en god og sunn kultur sammen. Vi gleder oss til neste år med seriespill G13 og forhåpentligvis flere turneringer utenlands og innenlands!

G11

G12: 

Av: Sigve Ravnåmo og Miguel Carazo

Det har vært et spesielt, men fint år for Stabæk 2008. Gutta har gjennom hele året vært engasjerte og motiverte. I begynnelsen av året spilte vi treningskamper mot flere gode lag fra området på samme årskull. Vi vant mot Fornebu, Hasle-Løren og Korsvoll i det som var meget gode kamper.

Da seriespillet kom i gang på høsten, slet vi innledningsvis med å tilpasse oss å spille mot G13-lag. De var mer fysiske enn oss og spilte veldig direkte. Som en følge av dette, hadde vi noe varierende resultater. Utover høsten klarte vi derimot å tilpasse oss nivået bedre. Vi spilte ballen raskere og var bedre i gjenvinningspresset. Som en følge av dette, hadde vi bedre prestasjoner og vi så igjen mer og mer av klubbens spillestil.

Alt i alt hadde gutta fin utvikling og en bra sesong!

G12

G13: 

Av: Eirik Heltne og André Wilsgård

En spesiell sesong for G13 nærmer seg slutten. Fra oppstart 7. januar har det fram til i dag (14.november) blitt gjennomført 164 lagstreninger og 16 kamper. Mellom 11. mars og 14. april ble det naturlig nok en ufrivillig pause fra organisert aktivitet grunnet korona. Når vi kom i gang igjen i april, ble det gjennomført "korona-økter" med avstand og grupper på fire. Dette ble etter hvert endret til mer normale treninger, og etter en periode på over fem måneder var vi fra 10. august igjen i gang med kamper. Siden da har vi jevnt over holdt det gående, og vi er nå inne i den siste perioden med treninger før vi tar juleferie.

Her kommer litt statistikk fra sesongen:

- Av 16 kamper (inkludert treningskamper) har vi vunnet 10 stykker, tapt 5 og spilt 1 uavgjort.

- Målforskjellen viser + 53 (79 mål for - 26 mål imot).

- I 12 av kampene har vi møtt ett år eldre motstand.

- I de 5 tapene ble 4 av kampene tapt med ett mål (den siste kampen med to mål).

- I 8 av seirene ble kampene vunnet med 5 mål eller flere.

- I G14-serien kom vi på 3. plass bak kretsmester Grorud og Hasle/Løren; to lag som vi slo i begge kamper (8-1 og 6-3).

G14:

Av: Pål Berg og Henrik Gagnås

G 14 tapte sine to tellende kamper i februar – henholdsvis 3-5 for VIF og 3-4 for Oslo krets.

Totalt har vi spilt 10 treningskamper i år mot ok motstand – 8 seirer / 2 tap / 44-12 i målforskjell.

Gruppa har hatt en fin  fremgang i år og er i ferd med å utvikle god treningskultur og mentalitet.

1 keeper og 15 utespillere har utgjort trenings- og kampgruppa – dette er i minste laget og har gjort benken «tynn» i en del kamper.

Stabæk G 14 består av mange spennende spillere – og det blir spennende å se hvem som tar de neste store stegene kommende sesong.

G15/16: 

Av: Jonas Framnes Rygg, Jarle Hellesnes og Øystein Garborg

Stabæk G16 har i året som har gått, bestått av en gruppe satt sammen av kullene født 2004, 2005 og 2006. Denne gruppen har som alle andre hatt en rar sesong med lite kamper. Vi har samtidig fokusert på utvikling i treningshverdagen og det er en veldig treningsvillig og positiv gruppe.

I seriespillet ble Nasjonal serie erstattet med en Regional G16 Viken-serie. Her fikk våre unge spillere matchet seg mot lag som primært var ett og to år eldre. Dette ga noen fine referanser for våre spillere. Flere av lagene spilte med slik taktikk at å vinne mot Stabæk, var viktigere en hvordan spillet så ut. Dette er god øving for våre spillere. Det var flere kamper hvor vi ikke mestret vårt spill på link linje som tidligere, men utover høsten var det en meget positiv progresjon for laget og enkeltspillere. Trenerteamet bestående av Jarle Hellesnes, Øystein Garborg og Jonas Rygg, har hatt gleden av å lede denne flotte spillergruppen. De har representert klubben på en fremragende måte gjennom en vanskelig og annerledes sesong.

Vi gleder oss til å følge denne spennende spillergruppen videre på reisen oppover i Stabæk-systemet 😊

Junior Stabæk/NTG

Av: Fredrik Bekkelund og Bjørn Helge Riise

Det nærmer seg jul og spillerne er inne i heldagsprøver og egentreningsperiode. I denne perioden vil også spillerne få kjenne på noen alternative idretter som dans og svømming.

Tross en spesiell sesong med variert kampaktivitet, fikk vi i gang seriespill i starten av september med tilnavnet Viken-serien. Dette ble et godt supplement for avlyst interkretsserie. Da Viken-serien dessverre ble avlyst med to runder igjen, toppet vi tabellen. I god Trump-stil kårer vi oss selv dermed til vinnere av Viken-serien 2020.

Spillerne har gjennom året klart å holde kvalitet i treningsprosessen, selv om vi i lange perioder ikke har hatt kamper å trene mot. Vi føler oss dermed klare til å ta fatt på et nytt år uten at vi har mistet utvikling.  Det er spesielt gledelig å se at flere av våre nåværende og tidligere NTG/Stabæk-spillere, har kjempet seg til spilletid på A-laget vårt.

Vi på Junior Stabæk/NTG ønsker alle en god jul.

Annonse fra Eliteserien: