Akademibloggen

Vi er klare med en ny akademiblogg idet vi er i ferd med å gå inn i mai og en ny fotballsesong nærmer seg med stormskritt.

Annonse:

Akademiet Jenter: 

Akademiet jenter har jobbet seg gjennom Corona, 2 meters treninger og nå endelig «vanlig fotballtreninger med spill og motspill kontekst».

Flere spillere har vært tatt ut på digitale samlinger for U-landslagene og vi har spillere representert på U15, U16 og U17. Dette er noe spillerne skal ha stor ære for og vi gleder oss til å se jentene representere akademiet og aldersbestemte landslag i sesongen 2021.

To spillere født i 2004, Milla Baumeler Isaksen og Smilla Vallotto er blitt tatt ut på U17-landslaget til Sveits. De skal reise til Sveits 3.mai og være til stede på en 6 dagers samling.

Det er noen endringer og tilpasninger på trenerstaben til akademiet. Ståle Haglo har fått en rolle som toppspillerutvikler og spillerutvikler i akademiet og vil ha enda større fokus på 1 til 1-oppfølging, rolle og gruppeoppfølging.

Stine Reinås er også ansatt som spillerutvikler med fokus på mindre grupper og 1 til 1. Dette betyr at trenerstaben utvides og økes, men justeres og tilpasses ytterligere mot individene i spillertroppen slik at vi kan ta større steg i broen mot A-laget.

Planene for sesongen og aktiviteter er fortsatt veldig uavklart, men vi håper og tror at spill i 2.div kvinner, J19.1div, J17.1div, J14 1.div i tillegg til NM skal gjennomføres. Det er også meldt på lag i Norway cup i sommer for J14-J16-J19 slik at vi får god kamptrening før høsten møter oss.

Av: Kim Andre Pedersen, utviklingssjef 

Akademiet Gutter: 

Vi er endelig i gang med å kunne trene fotball som normalt igjen, og det gleder alle vi som jobber og er glad i denne sporten enormt. Det er fortsatt større avstander enn man skal ønske i kollegiale knyttet til hjemmekontor, men vi løser det på best mulig måte, med mye teams. Vi gleder oss til at vi snart kan være mer sammen og få bygget videre på relasjonen og kulturen i mellom oss, som er en viktig drivkraft i å ta flere steg videre.

Av: Stephen Ravnaas, utviklingssjef

G11: 

Vi er nå igang igjen med kontakttrening etter en lengre periode med 2 meter avstand. I perioden som har vært fokuserte vi på lystbetonte økter med stort konkurransepreg. Vi prioriterte slik for å holde motivasjon og glede oppe for spillerne i en periode med mye hjemmeskole for de fleste.

Det har vært fantastisk å se gutta være i gang med skikkelig fotball denne uka og alle er ekstremt ivrige. Vi gleder oss enormt til vi forhåpentligvis snart får begynne med kamper.

Av: Sigve Ravnåmo

G12: 

Vi har lagt en utfordrende periode bak oss med trening uten kontakt og hvor 3 spillere ikke har fått lov å trene med laget i en lengre periode. De som bor utenfor Bærum, har hatt treninger sammen med spillere fra eldre årskull i Stabæk og nytt godt av den utfordringen.

Korona-treninger med to meter avstand har vært preget av mange konkurranser, hvor vi har telt poeng og delt ut premier til topp 3 over 2-3 uker.

På mandag hadde vi første normale økt og det var stor gjensynsglede hos gutta. Gutta har brukt perioden godt og fått jobbet med sine utviklingsmål. 

Nå gleder vi oss grenseløst til å måle krefter mot andre lag i tiden som kommer!

Av: Stian Børven

G13: 

Siden sist så har smitterestriksjonene gjort at de 11 spillerne bosatt innenfor Bærum kommune kunne trene sammen med hverandre, mens de 5 resterende spillerne har måttet trene sammen i Oslo. Begge gruppene har trent med 2 meters avstand til hverandre. "Oslo-gruppa" har i tillegg trent sammen med 2 spillere fra 2009-laget som har gjort at gruppa har blitt  på til sammen 7 spillere. Begge grupper har trent fokusert og godt med spesielt fokus på teknisk utførelse av pasning, føring og heading i tillegg til agility og retningsforandring med tanke på den fysiske biten. I denne perioden har vi hatt fokus på konkurranse og hver øvelse har gitt 1 til 3 poeng som vinnerne har tatt med seg videre. Vi gratulerer Lucas Myklebust som vinner av Bærumsgruppa og delt førsteplass til Thomas Bram og Marius Furuseth fra Oslo-gruppa.

Det var en mildt sagt entusiastisk spillergruppa som møttes for første gang på 7,5 uke som endelig kunne spille ordentlig fotball med kontakt! Fokuset fremover blir å ta bedre vare på ball og kunne dominere kampen med ball. Vi ser at gutta har tatt godt vare på sine tekniske ferdigheter, men at vi har en del å gå på valg på når vi skal ta gjennombruddet og når vi skal vende spillet eller spille støtte.

Konkret så jobber vi da med uke 1: omstilling til angrep etter vi har vunnet ballen etter høyt press; valget om vi skal ta kontringen eller om vi skal etablere ballbesittelse.

Uke 2: trekke på oss press på en side for å så vende spill hurtig til andre siden for å enten angripe der eller søke sentralt igjen.

Uke 3: Jobber vi med å finne den ledige spilleren sentralt gjennom bruk av 3.mann. 

Samtidig jobber vi kulturelt med samholdet for å bli 1 lag igjen, etter så lenge separert i 2 grupper. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Av: Kristoffer Kolsrud og Øystein Breland

G14:

Siden sist akademiblogg har fem av våre spillere i liten grad vært til stede på Nadderud grunnet restriksjoner og regler rundt trening i annen kommune enn der de bor. Det innebærer i overkant av 50 dager, der også de som har fått trene på Nadderud i lang tid har måttet holde 2 meter avstand i all aktivitet. Vi er derfor glade for at vi fra 26.april får alle spillerne tilbake, og at vi får trene med kontakt.

De første treningene skal vi bruke på å finne ut hvor spillerne står, så håper vi og tror at vi får holde på som normalt framover. Vi håper også at det ikke er lenge til vi får testet oss i kamp, da dette sist skjedde i slutten av oktober.

Av: Eirik Heltne og Vegard Lund Nes

G15: 

Vi har gått gjennom en periode på fem uker med mange tilpasninger pga nasjonale og regionale restriksjoner. Vi har hatt mange spillere som ikke har kunnet komme inn i kommunen for å trene med laget. Det har ført til en mer individuell tilnærming med masse teamssamtaler og egentrening for mange av spillerne. Denne uken er vi endelig samlet igjen for trening med kontakt. Den neste perioden blir brukt til å komme i gang igjen med å spille fotball som ett lag. Spillerne har håndtert den vanskelige perioden veldig godt. De har jobbet mye alene med utviklingsmål, samt samtaler med oss i trenerteamet. Vi ser nå fremover. Alle gleder seg til treninger og forhåpentligvis kamper frem mot sommeren.

Av: Jonas Framnes Rygg og Henrik Gagnås

G19: 

Etter en lang periode med avstandstrening kan vi endelig trene med kontakt igjen. Det var en trenerstab og guttegjeng som sprudlet på første trening. Nå kan vi endelig begynne å jobbe strukturert med skikkelig utvikling av guttene. Vi har også gjennomført fysiske tester av alle mann, og jeg må si at ut ifra resultatene så er jeg kjempeimponert av det guttene har lagt ned av jobb i en vanskelig periode. Det tyder på en gjeng som vil noe med fotballen og at de er selvdrevne. Alt ligger til rette for en god periode fremover der vi skal sørge for at A-laget får drypp av gode spillere. Må også nevne at vi er utrolig stolte av guttene som har vært med A-laget en periode og deres utvikling. Det ble toppet med at Antonio Nusa scoret 2-2-målet i debuten borte mot Sarpsborg 08. 

Av: Bjørn Helge Riise

Annonse fra Eliteserien: