Akademibloggen

Nå yrer det av liv på fotballbanene våre. Her er en statusrapport fra akademiet.

Annonse:

Akademiet jenter

Av: Kim André Pedersen

Akademiet jenter er endelig igang med treningskamper i ungdomsfotball. Det har vært utfordrende å finne motstandere som kan og vil møte oss men vi har fått igang noen få kamper. I og med at akademiet har gjennomført svært gode og kvalitative treningsperioder over lengre tid så er vi klare for en spennende sesong.

J14 vant 2-1 over ØHIL og seier mot ØHIL J15.2.

J17 har spilt treningskamp mot Høvik og vant 5-0.

J19 har spilt treningskamp mot ØHIL G14 og vant 2-1.

Flere kamper mot BVH gutter, J17.1 div kretskamper, NM J16 kvalifisering og ytterligere treningskamper skal spilles før akademiet tar sommerferie.

Akademiet sin primære oppgave er å videreutvikle og spesialisere spillerne og gjøre de i stand til å ta steget inn på eget A-lag eller videre til andre toppklubber.

I de siste 3-4 ukene har Caminda Olsen, Smilla Vallotto og Martine Leonards trent med klubbens A-lag. Flere spillere er virkelig i utvikling og disse vil vi se mer av mot høsten.

Om en ukes tid så skal noen av staben i akademiet delta på Utviklingsforum i regi av NFF Oslo. Her skal tema for trenerforumet være: Fra klubbens sportslige plan til treningsøkta.

Sommeren nærmer seg og fotballskole er rett rundt hjørnet. Fotballcamp for jenter vil være på Frembanen fra 21-24 juni fra 09.00-15.00. 

Akademiets utviklingstiltak på J2009 og utviklingsgrupper er i stor utvikling og aktivitetene er veldig populære. Dette arbeidet ledes av utviklingsleder barn ved Christian Haulan som gjør en meget god jobb! Arbeidet med å kartlegge ytterligere tiltak mot sesongen 2022 er godt i gang og flere spennende prosjekter skal iverksettes.

Akademiet gutter

G11: 

Av: Sigve Ravnåmo

- Vi er nå endelig i gang med kamper. Lagets aller første kamp sammen var mot Snarøya G11. Det ble en god start der mange fikk vist seg fram. Resultatet ble 11-0. Det er spesielt positivt å se at laget får til mye av klubbens spillestil allerede. Dette vil jobbes videre med de neste kampene.

Legger ved en video der vi lykkes godt med å spille oss kontrollert framover i banen. 

G12: 

Av: Stian Børven

Gutta satte virkelig pris på å få måle krefter igjen mot en annen motstander i helga som var. Vi startet med kamp mot Snarøya'08, hvor vi vant 2-0. En god kamp i forhold til hva vi har jobbet med den siste perioden, i en kamp vi sliter med å omsette sjansene i scoring var det fint å klare å holde buret rent mot et godt Snarøya-lag. Nå blir det mye kamper frem til sommerferien så det er bare å glede seg og følge med på Instagram hvor det legges ut bilder og videoer fra kamper og treninger. 

G12-lagbilde.jpg
G12

G13: 

Av: Kristoffer Kolsrud og Øystein Breland

Siden sist så har det åpnet for kamper innad i Bærum kommune og vi har spilt vår første kamp mot ØHIL G14. Der fikk vi bekreftet at mye av det vi har trent på har vi hatt god utvikling på, samt et par ting som vi kan forbedre. Vi skaper mange sjanser og scorer noen vidunderlige mål, men slipper også til en del sjanser på kontring imot. I tillegg  har vi fått en ny tilvekst i Szabolcs "Bubu" Buki som kom fra Fjellhamar, en meget god midtbanespiller som har god forståelse for spillet samt omstillingsevne og dekker mye rom. Vi har hatt mange gode spillere på hospitering og det er godt å se at gode spillere søker seg til Stabæk-miljøet. Flere av gutta våre har hospitert opp på G14 og fått gode referanser på mindre tid og rom. Gruppa som helhet er i god utvikling, både på og utenfor banen og vi gleder oss til flere kamper og seriespill etter sommeren!

Stabæk vs Øhil G13.jpeg
G13

G14: 

Av: Eirik Heltne og Vegard Lund Nes

Siden sist har vi vært gjennom en periode på fem uker. I denne perioden har vi endelig fått spille vår første kamp for året. Denne var mot Bærums Verk Hauger sitt G15-lag. Selv om resultatet ikke er det viktigste i seg selv, kan både det (7-0) og prestasjonen indikere at vi har trent bra siden sist kamp mot dette laget (en kamp som i fjor endte med tap). Framover blir det enda flere treningskamper, så håper vi på at vi kan spille seriekamper om ikke så altfor lenge. For oss er det i år en nasjonal serie som står på programmet.

Vedlagt følger lagbilde fra kampen + et par av målene

G14-2021.jpg
G14

G15:

Av: Jonas Rygg og Henrik Gagnås

Vi har nå vært gjennom en god periode med full kontakttrening for hele gruppen. Flere spillere tilbake på feltet gjør at vi kan optimalisere treningene.

Hvordan laget ønsker å spille i angrep, omstilling og forsvar er nå mulig å forbedre. Vi har ikke fått gjennomført noen kamper enda, men vi skal gjennomføre flere treningskamper nå i juni. Da får vi testet hvor vi står som lag og individuelt. Allerede til helgen spiller vi lokaloppgjør mot Bærum SK.

G19: 

Av: Bjørn Helge Riise

Liten oppdatering fra oss på G 19. 

Endelig åpnet det for at vi hvert fall kunne spille kamper innad i kommunen. Noe guttene har ventet lenge på og har fortjent skikkelig. De har vært utrolig treningsvillige og lagt ned en fantastisk jobb hele veien. Men for oss alle så er kampene der du virkelig får sett om det du jobber med hver dag funker. Svaret vi fikk mot G19 Bærum er noe jeg er veldig fornøyd med. Vi dominerer kampen, er solide defensivt og skaper en del sjanser. Nå håper jeg at det åpnes litt mer opp så guttene får møtt flere gode lag de kan utfordre seg mot før vi tar en velfortjent sommerferie i juli. 

Kort fortalt: G19 ligger godt an. 

Annonse fra Eliteserien: