Akademiet: G13 slo Chelsea og Benfica i Spania

Vårt G13-lag fra akademiet deltok denne helgen på Madrid Cup. Det ble noen fine seiere og gode opplevelser for den lovende gjengen.

Annonse:

Madrid Cup er en turnering for spillere født 2010, der noen av de beste lagene fra hele verden er samlet.

Slo Chelsea og Benfica

Lag som Barcelona, Real Madrid, Inter, Arsenal, Chelsea og Benfica var med på årets turnering. De to sistnevnte var lag våre gutter slo den første dagen. Begge ble slått 1-0.

– Vi åpent veldig bra på dag én med sju poeng og tabelltopp i gruppen. I kampen mot Ørebro (første kamp som endte 1-1) var vi spesielt gode i angrep, og ut fra sjanser skapt er dette en kamp vi burde vunnet, sier trener Eirik Heltne.

– Førsteomgangen mot Benfica var opp mot årsbeste, og at vi vant 1-0 var veldig fortjent. I kampen mot Chelsea var vi veldig gode i forsvarsspillet både høyt og lavt i banen. Få sjanser ble skapt av begge lag, og at vi vant er ikke spesielt ufortjent basert på dette, sier Heltne.

Gode referanser

Chelsea, som bare tapte mot Stabæk i turneringen, har vunnet Premier League i sin årsklasse de siste årene, og de slo blant annet Arsenal 6-1 dagen etter. Med andre ord kan dette sies å være en meget sterk seier.

– På dag to møtte vi gode lag, der spesielt Maccabi Haifa ga oss gode referanser på forsvarsspill, og det lokale laget Rayo Alcobendas gode referanser på angrepsspill, sier Heltne.

Her ble det to tap med sifrene 2-0 (Maccabi Haifa) og 4-0 (Rayo Alcobendas). I plasseringskampene mot Lidingø og Paris Saint Germain ble det tap 1-0 mot førstnevnte og 2-0 mot sistnevnte.

– I kampene mot Rayo Alcobendas og Lidingø må vi være så ærlige å si at vi var langt fra vårt toppnivå. Mot et godt Maccabi Haifa og Paris Saint Germain leverte vi en god omgang i hver av kampene, og en mindre god omgang, sier Heltne.

Med et støtteapparat på to personer og en foreldregruppe som bidro godt var det store kontraster til de store støtteapparatene til de andre lagene som deltok. Blant annet hadde Paris Saint Germain åtte personer i støtteapparatet.

– Stor kred til spillergruppa og foreldregruppa som leverte veldig bra. Denne gruppen er spesiell når det gjelder kultur, og det viste de på denne turneringen ved å være selvstendige, ta ansvar og ved å ta vare på hverandre. Foreldregruppen gjorde også en veldig god jobb med å være støttende og bidra med mat og drikke når det var behov.

Viktig å ta lærdom

Oppsummert ser treneren veldig god verdi å være med på en slik turnering.

– Vi får gode referanser fra veldig gode lag denne helgen. Det viktige nå er å ta lærdom av det vi har erfart slik vi kan utvikle oss videre som lag og enkeltspillere, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: