AMANKWAH LEGGER OPP: - Erklæringen fra legene er veldig klar

Yaw Amankwah gir seg som fotballspiller.

Annonse:

Yaw Amankwah har i dag gitt beskjed om at han legger opp som fotballspiller. Bergenseren har over tre sesonger siden 2019 spilt 48 kamper for klubben. 

- Det ser dessverre ut som at jeg er nødt til å gi meg med fotball. Erklæringene fra legene er veldig klar på at det ikke er en god idé å spille videre med den operasjonen jeg har hatt i nakken, sier vår tidligere kaptein.

Til tross for at helsen nå tvinger frem en avskjed med fotballen som spiller, klarer Amankwah likevel å være takknemlig for den tiden han har hatt. 
- Det hadde vært mye verre om det skjedde når jeg var 22, enn når jeg nå snart fyller 34. Jeg er mer glad for det jeg har fått oppleve - enn trist over at det slutter på denne måten. 

Se hele intervjuet med Kaptein Yaw her:

 

Amankwah startet karrieren i Fana og tok steget videre til Brann i 2007. Etter å ha fått gjennombruddet i rød drakt, gikk ferden videre til Sandefjord i 2012. I hvalfangerbyen ble han værende ut 2015. Så ble det noen måneder i Tønsberg før danske Hobro kom på banen. Der fikk han med seg to sesonger i Superligaen før han sommeren 2019 kom til Stabæk. Den høsten var det svært vanskelig å score på Stabæk. Fra 29. september til 10. november slapp Stabæk nemlig ikke inn et eneste mål. Det fikk en viss korthåret svenske i Eurosport-studioet til å til å finne frem superlativene om midtstopperen.

- Amankwah har vært en av de aller, aller beste signeringene i sommer. Han har vært monumental for Stabæk og har bundet laget sammen, sa Joacim Jonsson på Fotball Direkte.

Høsten 2020 overtok han kapteinsbindet da Andreas Hanche-Olsen ble solgt til Gent. 
- Det er jo en stor ære og en veldig god følelse, sa Amankwah den gang. - Det er store sko å fylle etter Hanche, selv om han bare hadde 39 i sko. 

Forsanger i Stabæk Support
Forsanger i Stabæk Support

Sesongen 2021 startet bra med en scoring mot gamleklubben Brann, men året skulle bli preget av skader. Under en trening i september 2021 pådro han seg en prolaps i nakken. 
-  Jeg har hatt utstrålende nervesmerter i begge skuldrene. Det har vært som et knivstikk under kragebeinet. Å kjøre over fartshumper har vært så vondt at jeg har holdt på besvime. Det har vært de jævligste smertene jeg har hatt, sa Amankwah på slutten av 2021. 

Nå har han altså etter medisinske råd bestemt seg for å legge opp. 

- Fotballen er på mange måter som et mikrokosmos av livet, med høye topper og dype daler. Alt sammen er ting jeg ser tilbake på med glede.

- I løpet av en lang karriere i en tøff bransje, så har jeg aldri gått på akkord med mine verdier. Jeg føler at jeg sjekker ut av gamet som aktiv spiller med hevet hode.

- Jeg ser veldig mørkt på fotballfremtiden, men ser veldig lyst på fremtiden generelt, sier han med et smil. 

Yaw, takk for din innsats som en kompromissløs midtstopper i Stabæk. Du har gitt av deg selv og stått frem både på og utenfor banen. Gratulerer med en flott karriere som fotballspiller - så gleder vi oss til å følge fortsettelsen utenfor banen, om det blir i et TV-studio, på et forskerrom eller et helt annet sted. 

Takk Yaw Amankwah og lykke til videre.

_F8A4644.jpg
_F8A7768-2.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: