Amankwah: - Stolt og glad over å spille for denne klubben

Han senket gamleklubben og forverret krisen i sin fotballgale hjemby. Men etterpå ville Yaw Amankwah kun snakke om følelsene for Stabæk, keeperspillet til Marcus Sandberg og gleden over å endelig ha publikum på tribunen igjen.

Annonse:

Først scoret Sammy Skytte fra straffemerket, og halvveis ut i andre omgang var det Yaw Amankwah sin tur. Bergenseren steg til værs i Branns straffefelt og senket gamleklubben. Det var en svært fornøyd kaptein som møtte pressen etter kampslutt.  

- Jeg er veldig glad for at vi har fått en god start på sesongen. Det var noen dårlige treningskamper, vi hadde nesten hele troppen smittet med corona og hadde generelt en del motgang i oppkjøringen. Men vi har gjort noen grep på feltet og ser mye mer ut som et lag nå enn vi har gjort på lang tid. Nå skal vi bare bygge videre på dette, sier Amankwah til Stabak.no. 

Feiringen etter 2-0-scoringen kan vi ikke få nok av. Det var rett og slett pur idrettsglede fra topp til tå i Amankwahs 195 cm lange kropp. 

Sirkusfeiring

- Det skjer jo så sjelden at jeg scorer, at jeg må gjøre mest mulig sirkus ut av det når det først skjer. Jeg må gjøre det minnerikt. Det er jo tydelig at jeg ikke tenker så mye og dummer meg totalt ut. Men det er bare gøy, gliser kapteinen som kopierte feiringen fra Ranheim-kampen for halvannet år siden. 

- Da fikk jeg fullstendig hodemist og feiret akkurat sånn. Det ble jeg slaktet for etterpå, så da måtte jeg kjøre reprise i dag. Det har blitt en signaturfeiring. 

At han scoret mot gamleklubben Brann, og forverret sine bysbarns utgangspunkt, fokuserer han mindre på. 

- Å score med Stabæk-logoen på brystet synes jeg er stort, og det ser du når jeg feirer også. Jeg er veldig stolt og glad over å være i denne klubben. Selvfølgelig er det kjipt å se den situasjonen Brann er i. Men når jeg spiller kamp for Stabæk, er det oss jeg tenker på, sier Amankwah. 

- Eliteseriens beste 

Men det var ikke bare Amankwah selv som stjal overskriftene denne torsdagskvelden. For bakerst hadde Stabæk nok en gang en keeper som vartet opp med den ene viktige redningen etter den andre. Kapteinen sparer ikke på superlativene i omtalen av Marcus Sandberg. 

- Eliteseriens beste. Vi må håpe vi kan klare å beholde han. Han var helt Bruce Lee i feltet mot Haugesund, og redder oss nok en gang i dag. Han er en ekstremt viktig spiller for oss, sier Amankwah. 

- Publikum utgjorde en stor forskjell

600 tilskuere fikk se Stabæk vinne på hjemmebane for første gang denne sesongen. Det var flere enn gjennom hele fjorårssesongen, da 200 publikummere var det coronarestriksjonene tillot oss å ha innenfor portene. Amankwah hyller Nadderud-publikummet. 

- Det er noe helt annet. Å spille fotball uten publikum er dritkjedelig. Jeg synes det var fantastisk kjekt å se publikum på tribunen. Du gleder deg mye mer til kamp når du vet at du har publikum i ryggen. Spesielt her på Nadderud hvor det virkelig er en koselig atmosfære. Vi håper at det kan komme enda flere på kamp snart, men de 600 som var her i dag utgjorde en stor forskjell, sier Amankwah. 

Annonse fra Obos-ligaen: