Analysesjefen

Assistenttrener Øyvind Helle Meling, med analyse som spesialområde, brukte koronapausen til å lage et digitalt bibliotek med video og tekst av hver enkelt spiller i Eliteserien. En vanvittig stor jobb som laget nyter godt av gjennom hele sesongen. Minst.

Annonse:

Øyvind er midtveis i sin tredje sesong i Stabæk, han er landets

yngste assistent-trener i toppfotballen gjennom tidene - og han trives som plummen i egget.

- Analyse er et viktig verktøy både når det gjelder

spillerutvikling, kampforberedelse og ikke minst for å lære mer om hva som fungerte og ikke etter kamp.

Øyvind legger ned utrolig mange timer med å se og redigere video gjennom året, og videoanalyse med laget er fast rutine både før og etter kamp.

- Før kamp har jeg videogjennomgang i garderoben der vi tar for oss lag mot lag. Dagen etter kamp gjør Janne det samme, og der er han selvfølgelig veldig god - levende, klok og åpen for innspill fra spillerne.

Gode forbilder

Øyvind nyter godt av sine erfarne trenerkolleger Jan Jønsson og Petter Belsvik.

- De har jo veldig mye erfaring begge to, noe som jeg ikke har, og jeg må si jeg er ganske så ydmyk i forhold til de to. Jeg gjør mitt beste for å legge til rette for dem, vi ser mye spillervideo sammen, og det virker som Janne stoler på det jeg får fram av bilder og video.

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET

Øyvind Meling

- Alltid på tilbudssiden

Kollegene Belsvik og Bjarmann setter også pris på Øyvinds innsats for laget.

- Øyvind er meget arbeidsom og alltid på tilbudssiden! I tillegg er han kunnskapsrik og en fotballelsker, sier Petter Belsvik.

Sportssjef Torgeir Bjarmann er også fornøyd med unge Helle Meling: - Øyvind er en ung, ambisiøs og hardt arbeidende trener, og en viktig brikke i vårt støtteapparat både på og utenfor banen. Han utfyller Janne og Petter på en god måte, og han er ikke minst vår dyktige "datamann" utenfor banen. Analysene kommer på løpende bånd, både når det gjelder eget lag, motstanderlaget og individuelt til spillerne. Og så har han heldigvis et generelt godt humør!

Asylmottak, SFO og trenerutdanning

Øyvind Meling er Bømlo-gutt og spilte midtbane for Bremnes. Han gledet seg til førstgangstjeneste i militæret, men skadet seg og måtte motvillig reise hjem. 19 år gammel begynte Øyvind å jobbe på et lokalt asylmottak for unge, enslige menn fra Syria og Afrika.

- Det ble mye fotball og mange gode bekjentskaper, jeg ble der rundt et år før jeg dro til Elverum og tok første året av min trenerutdanning, samtidig som jeg jobbet på SFO. Og her møtte jeg Martin Lindmark, som skulle bli min første link til Stabæk, sier Øyvind.

Unge Meling fikk også sin første trenerjobb i Elverum.

Spillerdrøm

- Jeg hadde jo tidlig en drøm om å bli profesjonell fotballspiller, men skjønte ganske raskt at det skortet litt på talentet. Og da jeg fikk prøve meg som trener og skjønte mer av hva jobben innebar var jeg sikker på at valget var riktig.

Underveis i studiet - Øyvind har en Bachlor i Idrettspsykologi ved NIH, fikk Øyvind invitasjon til en dag på Nadderud med Bob Bradley og Jan-Peder Jalland - i regi av sin venn Martin Lindmark.

- Jeg merket raskt hva slags klubb dette var og likte veldig godt det jeg så og opplevde. Senere fikk jeg praksisplass i Stabæk, og det var fantastisk. Jan-Peder og Inge Andre Olsen både stilte krav og støttet meg på alle vis, og de skal begge ha en stor takk!

Sesongen 2020 - og fremtiden

 Stemningen i laget er god, kan Meling fortelle, noe blant annet felles frokost og lunsj hver dag sikkert også bidrar til.

- Det er mye hyggeligere enn at vi bare sees under trening og kamp. Det er ikke bare som trenere på banen Janne og Petter har verdifull erfaring, det handler selvfølgelig også mye om at folk som trives leverer sitt beste. Tabellplasseringen speiler omtrent slik vi presterer akkurat nå, men jeg mener at i hvert fall topp fem er mulig i år.

Når det gjelder Øyvind Helle Melings ønsker og drømmer for fremtiden, er han klar:

- Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å bli hovedtrener på øverste nivå i Norge en dag, men jeg stresser overhodet ikke med det. Og når det er sagt - kjempgøy å få sjansen til å jobbe i utlandet også. Min innstilling er at man stort sett kommer så langt som man fortjener, så får jeg se hvor det måtte bringe meg. Foreløpig trives jeg veldig, veldig godt med assistenttrenerjobben min her i Stabæk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: