Angrepsspiller klar for Stabæk

Alexander Torvund har signert en treårsavtale.

Annonse:

18 år gamle Alexander Torvund er født i Bærum, har norsk pass, men har bodd i Ungarn nesten hele sitt liv. Allerede da han var ett år gammel flyttet han og familien fra Norge. Torvunds far er norsk, mens moren er ungarsk. 

I fjor sommer trente han med Stabæk i flere uker - og fikk også sjansen i treningskampen borte mot Strømsgodset. Under treningsoppholdet leverte han et bunnsolid inntrykk på både medspillere, trenere og ansatte, på og utenfor banen.  

- Rask og kreativ

Nå vender han tilbake til Norge og kommunen han ble født i.  Avtalen med Stabæk strekker seg ut 2021. 

- Jeg gleder meg veldig mye til å komme i gang, til å spille og vise meg fram i Stabæk-drakt, sier Torvund til Stabak.no, og gir følgende beskrivelse av egne kvaliteter: 

- Jeg er en rask, teknisk og kreativ spiller. 

Landslagserfaring

Torvund er anvendelig og kan bekle flere posisjoner offensivt i banen. Han har bakgrunn fra den ungarske toppklubben Videoton, Henning Bergs gamle klubb, og har også spilt for U17- og U19-landslaget til Ungarn. 

I fjor høst var han innom Ullern - der han noterte seg for seks kamper for klubbens A-lag. 

Vi ser frem til å bli bedre kjent med Alexander. Unggutten kan få spilletid allerede lørdag, i årets første treningskamp, borte mot IFK Gøteborg.

- Det er en ung og talentfull spiller. Vi tror han kan utvikle seg videre hos oss og bli en verdifull spiller for Stabæk i årene som kommer. Alexander har flere kamper for aldersbestemte landslag i Ungarn og er en spennende spillertype, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabak.no.  


Annonse fra Eliteserien: