Av og til er selv julenissen Blaa

Snakk om gjenbruk! Ny utstyrsleverandør betyr at en mengde drakter og shorts i tipptopp stand kommer til nytte og stor glede også utenfor klubben vår i mange, mange år fremover.

Annonse:

Vår kjære Suttisinee Beauwy Friestad - aka Bowie - og ektemann Kjetil reiste "hjem" til Pranburi i Thailand i desember, for å feire jul og nyttår med familie og venner der. Med seg hadde de uvanlig lite privat bagasje, brorparten av de 60 lovlige kiloene var forbeholdt drakter og shorts til unge fotballspillere. Og etter hva ryktene sier; til ferske Stabæk-fans.

Små barn, store fotballdrømmer

- I tillegg til det å besøke familie og venner gjorde bagasjen vi hadde med oss at vi gledet oss ekstra til denne turen.

Bowie har, som alle vi som har møtt og kjenner henne vet, et usedvanlig velutviklet omsorgsgèn. Det å kunne bidra med shorts og drakter til dette lokalmiljøet hun og Kjetil er så glade i gjorde tydeligvis godt.

- Det var en ære å få dele ut alt dette på veiene av klubben vår. De fleste av barna spiller i små klubber i regi av lokale skoler, og de har store fotballdrømmer alle sammen, forteller Bowie.

Sammen med Kjetil reiste hun rundt til flere skoler i lokalmiljøet og delte ut drakter og shorts i verdens fineste blaafarge. 

Gode hjelpere

Det kreves selvfølgelig et apparat, eller i hvert fall en prosjektledelse, for å håndtere og fordele  utstyret så det kommer flest mulig til glede og nytte. Og med kraftig covid-spredning fikk Bowie ekstra utfordringer med distribusjonen. Da er det godt å få lokale krefter med på laget.

- Grunnet kraftig spredning av covid-smitte måtte jeg endre reiseplanene jeg hadde for å få distribuert Stabæk-utstyret. Da var det godt å få hjelp fra Mr. Narawit Kailiang og hans familie, samt fra lokalpolitiker og venn av min far, Mr. Prayong Jantarad. De la fantastisk til rette for oss, og det hadde vært umulig for oss å få gjennomført distribusjonen uten deres hjelp.

Fantastisk velkomst

Bowies gode hjelpere hadde tydeligvis også forberedt skoler og skolebarn godt på besøket fra Norge.

- Vi ble så imponert over velkomsten vi fikk både fra elever og lærere! Og barna syntes det var kjempegøy å bli kjent med oss som representerte en toppfotballklubb fra Norge. Jeg håper inderlig vi kan holde kontakten og fortsette dette prosjektet neste gang vi reiser til Thailand, sier Bowie.

- Så mye glede i disse øynene

Til tross for munnbind og ingen fysisk nærkontakt manglet det ikke på glede og takknemlighet.

- Vi kunne ikke se smilene deres bak maskene, men øynene var jo heldigvis ikke tildekket. Og så mye glede disse øynene uttrykte! For Stabæk som klubb var det en hyggelig, liten donasjon, for noen av barna ble det kanskje et push til å tørre å følge drømmen sin? Vi kan ikke gjøre annet enn å krysser fingrene for at riktig mange av drømmene deres vil gå i oppfyllelse. Og hvem vet - en vakker dag spiller kanskje noen av dem på Nadderud.

Bowie og Kjetil reiser hjemover ganske snart, og er strålende fornøyde med årets juleferie.

- Jeg må si at julen har vært fantastisk for oss, med så mye glede og lykke sammen med familie og gode venner. Riktig godt nytt år alle sammen!

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: