Bjarmann om Geelmuyden-retur: - Vi håper å ha Herman på plass 1. februar

For et herlig engasjement fra våre supportere. Vi ba om spørsmål til sportssjef Torgeir Bjarmann og responsen lot ikke vente på seg.

Annonse:

Det ringer konstant i telefonen til Torgeir Bjarmann mens vi gjennomfører årets første intervju med sportssjefen. Fra Nadderud og på sitt hjemmekontor i Rælingen er den tidligere stopperkjempen travelt opptatt med å besvare telefoner fra agenter, sportssjefer og mediefolk. 

Spillere ut, spillere inn. Utvidelse av støtteapparatet rundt A-laget. Prøvespillere. Det er hektiske dager for 52-åringen. 

Kjære Stabæk-supporter, her er litt å bite i etter vår time lange prat med sportssjefen. : 

  • Klarer Stabæk å friste Adama Diomande tilbake til Nadderud?
  • Permanent avtale for Gustav Valsvik?
  • Får Emil Bohinen oppfylt utenlandsdrømmen?
  • Hvilke spillere fra Stabæk-akademiet er på vei opp på A-laget?
  • Hvordan påvirker coronasituasjonen sesongforberedelsene?
  • Afrikanske prøvespillere
  • Støtteapparatet rundt A-laget
  • Spissjakten
  • Får vi se Herman Geelmuyden i Stabæk-drakt igjen?
  • Har avslått to bud på Marcus Sandberg. Er svensken på vei bort?

En svært engasjert Torgeir Bjarmann legger ut om Stabæks bevegelser på overgangsmarkedet og mye, mye mer. 

Vi fikk en rekke spørsmål fra dere supportere, og her er svarene i sin helhet: 

- Hva skjer med Geelmuyden, kommer han hjem til Nadderud snart?

Bjarmann: - Som de fleste har fått med seg, er han på vei hjem fra PSV. Det er en spiller vi ønsker å få inn i vår tropp. Han er en spillertype vi ikke har akkurat nå, som vi kjenner godt fra tidligere. Vi er i dialog med spiller og agent, så må vi også bli enige med PSV. Vi har et godt håp om at det skal løse seg, sånn at vi har Herman på plass 1. februar når vi starter opp igjen. 

- Noen som er på vei opp fra Stabæk-akademiet kommende sesong? 

Bjarmann: - Vi har signert en del spillere fra 05-kullet, som er en sterk generasjon, og der vi håper at flere skal kunne ta steget samtidig. Vi har også to 04-gutter i Philip Schie og Olav Veum, som er med og trener med oss innimellom. Kristian Bernt Torgersen (03) fikk også sin debut i siste seriekamp i fjor. Han var med hele høsten i fjor og trente med A-laget. Det gror veldig godt bak der. Det er et godt håp om å få frem enda flere spillere etter hvert. Det er spennende, så det er bare å følge med. 

- Hva er status på Diomande, er det en spiller vi kan friste tilbake til Nadderud? 

Bjarmann: - Det prøver vi på. Han var med oss hele høsten, og var i kohort-gruppa og fulgte protokollen på lik linje med de andre spillerne. Men Dio har vært tydelig på at han ønsker seg ut av landet. Men vi har ikke gitt opp. Det er helt klart en spiller vi ønsker, så vi følger situasjonen hans nøye.  

- Hva er status på Valsvik/Valsvik-erstatter? 

Bjarmann: - Valsvik har to år igjen av kontrakten med Rosenborg, men han er tilgjengelig. Det har litt med økonomi å gjøre, Rosenborg har et litt annet lønnsnivå enn det vi har. Det må vi eventuelt løse. Gustav var veldig positiv og viktig for oss i fjor høst da vi skulle prøve å dekke hullet Hanche-Olsen etterlot seg. Vi håper vi har gjort et godt inntrykk på Gustav også. Hvis han ender opp med å forlate Rosenborg til fordel for en annen klubb i Norge, så håper vi det kan bli Stabæk. 

- Kommer dere til å signere to nye midtstoppere? Valsvik er ferdig på lån og Yaw Amankwah er skadeutsatt. 

Bjarmann: - Per nå har vi kun to rene midtstoppere på kontrakt, det er Yaw og Pignatel. På et eller annet tidspunkt må vi nok ha inn en til. Vi synes Pignatel i fjor høst gjorde en såpass god figur og viste at han har noe på dette nivået å gjøre. Det gjorde oss trygge på at vi sannsynligvis kun trenger en stopper til for å komplementere dem. Når det blir et intensivt kampprogram, trenger sannsynligvis også Yaw litt avlastning. Jeppe Arctander Moe er også tilbake, og han ser frisk og rask ut. Han kan også bekle en venstre midtstopperplass om nødvendig. Vi har altså flere som kan spille der, men det er nok fornuftig å få på plass en midtstopper til. 

- Hva skjer med spissplassen? Er Torgeir enig i at det var forskjellen på en plass midt på tabellen og medalje i fjor? 

Bjarmann: - Jeg tror neppe vi hadde tatt medalje, det var vi litt for ustabile til. Spesielt midtveis i sesongen. Men det er klart at en spiss som scorer mål, og som avgjør kamper på egenhånd, er gull verdt. Når det er sagt, så var det noen kamper der vi ikke var så mye i angrep. Men med mer stabilitet og kontinuitet i troppen, er vi nok næmere å fôre spissene mer også. Hvis vi ser på troppen per nå, så har vi to spisser inne, det er Kosuke og Fitim. Da er vi der vi var da vi startet opp i fjor. Vi ser etter flere spisser. Men så er jo dette et lagspill, da, og spissene må fôres for å score mål, så det er sammensatt. Men det er klart vi drømmer om en målgarantist, og det er en del spennende spillere der ute. 

- Hva skjer med Marcus Antonsson? 

Bjarmann: - Han er under kontrakt med Malmö og begynte å trene med dem denne uken. Han skal også ha en prat med dem om sin egen fremtid ganske umiddelbart. Vi var veldig fornøyd med Antonsson, stort sett med alt, bortsett fra en ting: Det ble litt få scoringer. Fordelen med det er at det kanskje ikke er så mange andre som fatter interesse. Han var bra i treningsarbeidet, bra i garderoben, så hadde han scoret noen flere mål, så hadde det vært en no brainer. Han har et godt rykte i Sverige og er en bra spiss, så her kan det være flere klubber som melder seg på. Vi holder dialogen med Marcus, og døra på gløtt. 

- Det har vært rykter rundt Sandberg, at han skal vekk. Er det sant? 

Bjarmann: - Fra vår side er ikke det aktuelt slik situasjonen er nå. Han skal ikke bort. Vi har fått to bud fra Polen, de var altfor lave. Det er ikke noe jeg jobber med i det hele tatt. Marcus er en viktig lederskikkelse i garderoben. Han setter krav til spillerne, til klubben. Marcus er helt klart en keeper vi ønsker å beholde. Så skal vi likevel aldri si aldri i fotball. Men for oss er dette en ikke-sak akkurat nå. 

- Er det noe nytt rundt Bohinen, har det vært bevegelse rundt ham? 

Bjarmann: - Vi har vært i dialog med to-tre klubber direkte, men de har ikke per nå vist at de kan komme opp med en overgangssum som gjør at vi vurderer å selge. Det er fortsatt et par uker igjen av det internasjonale overgangsvinduet, men det er mye roligere enn hva det pleier å være. 

- Hvorfor holder vi fortsatt på med prøvespillere i Norge/Stabæk når det er så mye video tilgjengelig av spillere. Dette er noe man stort sett har gått bort fra i Sverige/Danmark. 

Bjarmann: - De har nok fortsatt prøvespillere i Sverige og Danmark også. For oss handler det om å kvalitetssikre hele prosessen. Det er kanskje snakk om spillere som ikke har fått så mye spilletid i det siste, men som har en cv fra før. De har kanskje vært ute av drift et halvt år- ett år. Når det gjelder disse spillerne, er det viktig å få sjekket den fysiske tilstanden. Hvis det gjelder spillere fra andre kontinenter, f.eks Afrika, så er det viktig at de får kjenne på klima, kultur, kostold etc, og at vi ser at de kan takle overgangen. Et annet viktig poeng, er at trenerne skal få tid til å studere dem på nært hold. De har ikke alltid like mye tid til å se video som meg og andre. Det er viktig at trenerne synes spillerprosjektene er spennende, og at dette er noe de vil være med på. Å se spillere live er noe helt annet enn å se dem bare på video. 

- Kommer det prøvespillere i vinter? 

Bjarmann: - Det kommer to prøvespillere fra Afrika, to spisser. Hvis alt går etter planen og alle tester er negative, skal de kunne trene med oss fra 1. februar. Det kan også hende at vi henter inn spillere fra lavere divisjoner, som får trene med oss. 

- Det har vært snakk om å utvide støtteapparatet rundt A-laget. Hva mer kan du fortelle om det? 

Bjarmann: - Det er viktig for å kunne utvikle spillere på et høyere nivå, og for at overgangen for akademispillerne som skal opp på A-laget, blir så bra som mulig. Vi kommer til å ansette en fysisk trener på heltid, det har vært litt manko på tid og ressurser i støtteapparat. En fysisk trener blir viktig for å utvikle enda råere atleter over tid. Så jobber vi også med å få inn en mental trener. Vi ønsker å løfte prestasjonskulturen i garderoben, i laget, ja, i hele klubben.  Også individuelt. Vi forsterker støtteapparatet for å utvikle enda bedre spillere, og for å oppnå enda bedre resultater på banen. 

- I hvor stor grad vil coronasituasjonen påvirke sesongforbederelsene? 

Bjarmann: - Den største forskjellen er at det ikke blir treningsleir utenlands. Bortsett fra det ser det ut til å bli ganske lik rytme som vi hadde gjennom sesongen i fjor. Vi blir en egen kohort, og det blir minimal omgang med andre mennesker, hvert fall i starten. Det gikk veldig fint i fjor, for vi hadde ingen smittetilfeller i vår tropp. Spillerne opptrådte eksemplarisk. Vi håper det fortsetter sånn, og at vi unngår karantene. Det som er synd, er at det blir færre folk som får se treningskampene våre live. Men nå blir de fleste kamper vist på nett, så folk får fulgt oss tett likevel. Første mulighet til å se Stabæk live på Nadderud, blir mot Sandefjord, på Tobbebanen, i mars. 

Annonse fra Eliteserien: