Blaa innsatsvilje nøytraliserte serielederen

Stabæk stod bak et ras av sjanser på Nadderud, men ingen baller fant veien til nettet for hverken de blaa eller serielederen. Innsatsviljen og pågangsmotet til de blaa var det dog ingenting å utsette på.

Annonse:

Ohi mot Bendtner, nummer tre mot nummer én, samt tre eks-Stabækspillere på besøk på et stappfullt Nadderud. Rammene for Stabæk-Rosenborg var det virkelig ingenting å si på.

Etter åtte minutter fikk vi kampens første større scoringsmulighet, og den var det vår egen Luc Kassi som stod bak. Etter et klarert frispark klinket han til fra litt utenfor sekstenmeteren – like utenfor.

Og i det sekstende minuttet var det klart for et høydepunkt i kampen som minner oss på at fotballen er mer enn bare gutter som sparker ball – da ble Tor Marius Gromstad hyllet med et fullsatt Nadderud stående og applauderende. Vi glemmer ikke en av våre egne.

En svært god mulighet hadde Stabæk også etter 23 spilte minutter. Lumanzas svært bra innlegg fant hodet til midtstopper Hanche-Olsen, men stupheadingen til unggutten gikk beklageligvis like utenfor.

I pausen gjorde Stabæk et spillerbytte, og El Hadji Ba som har vært skadet de siste ukene, kom inn for Hugo Vetlesen.

Etter sidebyttet hadde Stabæk en rekke store sjanser.

Etter 51 minutter kom Stabæk svært hurtig på en kontring. Ohi sendte en god gjennombruddspasning mot Moussa som fikk dratt seg inn i feltet og avsluttet – beklageligvis havnet ballen i fanget på Rosenborgs målvakt. De blaa hadde også to enorme sjanser ved hodestøt fra henholdsvis Hanche-Olsen og Luc Kassi idet timen var spilt, men kun særdeles godt keeperspill skilte oss fra ledelse. Moussa Njie avfyrte i tillegg et prosjektil i det 76. minutt, som gikk like utenfor.

I den andre omgangen gikk Luc Kassi av banen for en blaa debutant; Raymond Gyasi entret gressmatta på Nadderud for første gang.

Rosenborg hadde også noen forsøk på mål, samt flere innlegg retning vår boks, men vår lokale forsvarsfirer, samt vår solide sisteskanse Sayouba, stod godt imot trønder-presset. Spesielt Sayouba kan vise til en meget god kamp mellom stengene.

Sjansene uteble overhodet ikke, men det gjorde dessverre scoringene. Poeng mot Rosenborg er på den annen side sterkt, og vi er overbevist om at den ballen finner veien til nettmaskene på lignende sjanser mot Strømsgodset på fotballens nasjonaldag, tirsdag.

Kampfakta:

Stabæk-Rosenborg 0-0

Nadderud Stadion, 4938 tilskuere

 

 

Sayouba Mandé- Håkon Skogseid, Morten M. Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe- Luc Kassi (Raymond Gyasi), Jonathan Tortol Lumanza-Tonny Brochmann (Alex Nimely), Hugo Vetlesen (El Hadji Ba), Moussa Njie- Ohi Anthony Omoijuanfo

 

Innbyttere:

Singh Sandhu, Sindre Mauritz Hansen, Raymond Gyasi, El Hadji Ba, Alex Nimeley, Daniel Granli, Morten Renå Olsen

 

Gule kort:

Jeppe Moe, Moussa Njie (Stabæk)

Mushaga Bakenga (Rosenborg)

Annonse fra Obos-ligaen: