#BlaaDugnad – fra karantene til samfunnstjeneste

Stabæks bidrag til den nasjonale dugnaden.

Annonse:

Norge og verden er i krise. En usynlig fiende truer oss. Vi er bedt om å holde avstand, ikke ta på hverandre og vaske hendene.

Vår bevegelsesfrihet er kraftig innskrenket. Følelsen av maktesløshet henger over oss. All organisert idrett er lagt ned og stanset inntil videre.

Akkurat nå får vi ikke drive med det vi elsker, nemlig å underholde vårt kjære publikum med Stabæk-fotball på Nadderud. Noe vi har lengtet etter i hele vinter.

Men det er ikke det viktigste nå. Det viktigste er at du og dine har det bra. Og at vi raskest mulig kan returnere til hverdagen slik vi kjenner den.

To uker har gått siden de mest inngripende tiltakene i fredstid ble innført. Vi har vært flinke og tålmodige. Nå må vi bare holde ut litt til. Og fortsette dugnaden.

I Stabæk har vi tenkt mye på dette. På hvordan vi kan hjelpe.

Vi tenker spesielt på de eldre, de som er i risikogruppene, folk i karantene og andre som er sårbare etter utbruddet av coronaviruset.

Mange av dem blir helt eller delvis isolert fra omverdenen og må tilbringe mye tid alene. Terskelen for bare å gå utenfor er for mange skyhøy. Hvordan kan vi hjelpe dem?

Gjennom #BlaaDugnad ønsker vi å gjøre livet litt enklere – og gjennom ulike tiltak de neste dagene og ukene ønsker vi å spre litt glede og håp i en vanskelig og utfordrende tid.

Gi bort middag til en du er glad i

I første omgang gir Stabæk Fotball bort 50 middagspakker til noen som trenger litt ekstra omsorg nå. Vår samarbeidspartner Høvikveien Kjøtt & Kolonial lager maten – og det er blant annet våre spillere, som nettopp har sluppet ut av karantene, som bringer maten hjem på døra. Og hvis muligheten byr seg, slår de gjerne av en prat gjennom kjøkken- eller stuevinduet. Etter å ha vært innestengt i 14 dager, har de nemlig mye på hjertet 😊

Bruk skjemaet nederst i artikkelen og nominer noen dere er glade i, og skriv gjerne hvorfor dere ønsker å glede vedkommende med en middag.

Du kan også være med på dugnaden. Bruk Vipps og søk opp Blaa Dugnad #191213 . Skriv navn og adresse på den du ønsker skal få levert mat hjem til seg. Eventuelt kan du la feltet stå åpent, så velger vi ut en mottaker for deg.

Vår generalpartner SpareBank 1 Østlandet er svært positive til dugnaden og har satt av ressurser til å hjelpe klubben med gjennomføringen. 

- SpareBank 1 Østlandet ønsker å bidra til at flere kan få oppleve Blaa dugnad og de flotte tiltak som Stabæk Fotball nå setter i gang. Som stolt generalpartner til Stabæk Fotball, er det fint at vi får anledning til å støtte opp om lokalsamfunnet gjennom Blaa dugnad, sier kundeansvarlig Tommy Stenersen. 

- Fantastisk hyggelig at vår generalsponsor, SpareBank 1 Østlandet, er med og ønsker å bidra til Blaa dugnad, sier markedssjef Anne-Birgitte Svae-Kvifte.

Middagsbestillingene må skje innen kl. 18 for at vi skal kunne levere neste dag. Vi kjører ut f.o.m mandag 30. mars innenfor Bærums kommunegrenser.  

Her er menyen for kommende uke, uke 15. 

Kjøp Dugnadsbilletten - støtt ditt lokale idrettslag

Under de rådende forhold har vi ikke mulighet til å selge enkeltbilletter til vårens kampprogram, av den enkle grunn at vi ikke vet når kampene vil bli spilt.

Derimot starter vi salget av en dugnadsbillett sammen med våre samarbeidsklubber i Asker og Bærum.

Billetten koster kr. 200,-. For hver billett som selges vil kr. 75,- gå til den lokale klubben du velger.

Du kan velge mellom to ulike billettyper. 

Takkekamp-billetten: 

Stabæk tar ansvar med å fordele billettene til noen som gjør en ekstra innsats i disse tøffe tider. Gjennom å kjøpe billettene vil du bidra til at noen av de i samfunnet som nå står på døgnet rundt i helsetjenester, butikker, transportnæringen m.m. blir invitert på en TAKKE kamp når samfunnet har stabilisert seg og vi igjen kan ønske publikum tilbake til Nadderud stadion. Vi håper du ønsker å bidra til denne dugnaden. 

Din egen billett: 

Du beholder selv billettene og kan bruke de selv, eller gi de til noen du synes fortjener det. Billettene du kjøper kan løses inn i ordinære billetter på utvalgte felt på utvalgte hjemmekamper for Stabæk Fotball i sesongen 2020. Nærmere informasjon om hvordan billettene løses inn vil bli tilsendt på mail. 

På den måten er du også med å bidra til at ditt lokale idrettslag kan få en økonomisk livline i en periode hvor det trengs mer enn noen gang.

Billetten kjøper du her.

DOKTOREN SVARER

Vår klubblege gjennom 27 sesonger, Arne Røde, stiller til nettmøte direkte på vår Facebook-side. Spørsmål om coronaviruset o.l kan du stille direkte til ham. Pågrunn av doktorens legepraksis - får vi ikke til å gå direkte kl. 12 i dag. Vi kommer tilbake med et  nytt tidspunkt. 

Spill FIFA mot Stabæk-spillere online

I uke 14, altså neste uke, åpner vi opp for at FIFA-spillere rundt omkring i de tusen hjem kan spille mot våre fotballspillere online.

Vi vil beskrive opplegget i detalj i begynnelsen av neste uke.

Flere tiltak blir vurdert fortløpende, og har du innspill, kan du sende dem til [email protected]

Det er en ganske uvirkelig situasjon vi står oppe i. Men sammen kan vi sørge for at den blir mer levelig og håndterbar. Ved at vi er der for hverandre. 

Og i andre enden venter en ny fotballsesong og nye minneverdige øyeblikk på Nadderud.

Alltid. Uansett

Annonse fra Eliteserien: