Boli-show sørget for velsmakende Stabæk-seier

Enkelte lag makter man simpelthen ikke å ta poeng mot. For Stabæk er Kristiansund ofte et sånt lag - men ikke i dag

Annonse:


Undertegnedes mattelærer sier at statistikk kun er for å lure oss. Den påstanden var verdt å klandre seg til før oppgjøret mellom Kristiansund og Stabæk.

Kristiansund var soleklar favoritt.

For det første ligger de langt foran Stabæk på tabellen. For det andre var det i dag ti uker og syv kamper siden Kristiansund tapte i Eliteserien sist. For det tredje har ikke Stabæk tatt poeng mot Kristiansund siden 2013, og det til tross for jevnlige oppgjør.

Men så er jo bare statistikk til å lure oss.

Førsteomgangen var preget av tøffe dueller. Det førte til en Kristiansund-straffebom, en rekke Kristiansund-cornere og en stygg Kristiansund-skade. Stabæk gjorde seg ikke bort, men heller ikke bemerket.

Men andreomgangen var noe helt annet. Begge lagene skapte flere målsjanser, og hadde rett og slett mer fart framover i banen. Underholdningsverdien steg betraktelig, men målene uteble. Helt fram til slutten.

Med få minutter igjen av kampen beviste Franck Boli at vilje betyr mer enn statistikk. 

Boli fikk ballen 50 meter og fire Kristiansund-spillere unna motstanderens mål. Han fosset framover, forserte både meterne og spillerne (keeper inkludert), og vant et straffespark. Det satte han selv i mål.

Disse sekundene med vilje utgjorde forskjellen i det som ble Jan Jönssons første seier etter comebacket, og det som ble unge Herman Geelmuyden sin Eliteseriedebut.

Et Stabæk-lag med ny energi og to seirer på rad tar imot Ranheim førstkommende søndag. Kjøp billett her.

Er det det som skal bli det nye Stabæk under Jan Jönsson; viljesterke spillere uten respekt for statistikk? Sankthansaften 2019 var ihvertfall dette suksessoppskriften i Stabæks første seier mot Kristiansund siden 2013.

48044962056_ce7fb098e9_o
TRENEREN VÅR: Smiler Jan Jönsson like bredt etter neste Eliteserie-kamp? Om en uke møter vi Ranheim hjemme på Nadderud

Kampfakta

Kristiansund-Stabæk 0-1

0-1 Franck Boli, 88'

Eliteserien runde tolv (Stabæks kamp nummer ti)

Stabæk:

Marcus Sandberg - Andreas Hanche-Olsen, Vadim Demidov, Madis Vihmann, Steinar Strømnes - Hugo Vetlesen, Luc Kassi, Emil Bohinen, Ola Brynhildsen (Herman Geelmuyden fra 80) - Franck Boli, Daniel Braaten (Tobias Børkeeiet fra 70)

Benken:

Simen Lillevik, Nikolay Kirk, Raymond Gyasi, Sun Jie, Oscar Aga, Tobias Børkeeiet, Herman Geelmuyden

20181005 - Herman Geelmuyden G16 NM
DEBUTANT: Herman Geelmuyden debuterte i Eliteserien i dag. Han er født i 2002!

 

Annonse fra Eliteserien: