BREV TIL SUPPORTERNE: - Vi klarer dette sammen!

Daglig leder Jon Tunold om engasjementet rundt klubben, den utfordrende tabellsituasjonen for damer og herrer og sportslige ambisjoner sett i lys av spillersalg i dette overgangsvinduet.

Annonse:

Vi er i en tøff situasjon og denne høsten blir en kamp for å sikre plassen i øverste divisjon for begge våre A-lag.

Tiden vi er inne i er krevende for både supportere og oss internt i klubben. Vi forstår at det er kritiske røster der ute og engasjementet betyr i hvert fall at folk ikke er likegyldige. Det er viktig at de som er glad i klubben forstår at vi alle ønsker det samme. Vi ønsker å se et Stabæk-lag med offensivt press som spiller underholdende fotball, både på Nadderud og på bortebane. Nå er realiteten at vi ikke har klart å levere det over en lengre periode. Både trenerteam, spillere og vi som jobber i klubben er like skuffet som alle andre. Men motgangen betyr også at vi alle må gå i oss selv og se hva vi kan gjøre bedre. Da må vi alle stå sammen og bidra til å løfte dette.

Vi må tåle konstruktiv kritikk på jobben vi utfører i klubben – og det til enhver tid. Ansatte i Stabæk forvalter interessene i en klubb som betyr mye for mange. Det tar vi på det dypeste alvor. Vit at vi som går på jobb på Nadderud hver eneste dag, jobber steinhardt for å snu situasjonen klubben er i. Stabæk er til for supporterne. Vi håper alle kan samle seg bak lagene våre i høst slik at vi kan skape den nødvendige kraften som må til for å overleve. For så å ta sats videre. Vi ønsker lag som etablerer seg på øverste del av tabellen og ha muligheten til å kvalifisere seg for spill i Europa med jevne mellomrom. Det er dessverre et stykke frem dit akkurat nå. Jeg håper uansett at flest mulig blir med oss på en tøff reise denne høsten og bidrar med det de kan for at vi skal spille i øverste divisjon i 2022. Vi lover å gjøre alt som står i vår makt og kan forsikre at de pengene som kommer inn fra spillersalg til klubben, nesten utelukkende vil brukes til å forsterke den sportslige satsingen i tiden fremover. 

Vi forsøker på ingen måte å spare oss til dårlige plasseringer og et nedrykk.

De sportslige investeringene har økt betydelig de siste 3-4 årene. I snitt har vi hatt en økning på ca. 20% årlig. Sammenligner vi kostnadene på sport hos vårt herrelag i 2021 med 2018, bruker vi i overkant av 60% mer.

Samtidig har ikke driftsinntektene, utover spillersalg, økt i samme grad i denne perioden. Det betyr at vi har betydelige driftsunderskudd før spillersalg. Det betyr også at pengene som kommer inn brukes til å drifte en videre satsing på sport og noe på utvikling av anlegg og organisasjonen.

At vi ligger på nedrykksplass på nåværende tidspunkt er ikke noe vi så for oss ved sesongstart. Noen kan gjerne kalle oss naive, men vi mener at vi hadde en bra stamme sammenlignet med våre konkurrenter. Vi styrket også støtteapparatet rundt lagene, uten at det har gitt den effekten vi ønsket så langt. Det kan være mange grunner til dette, men vi må være ærlige å innrømme at vi ikke har prestert i nærheten av bra nok så langt. En ting er at vi har tatt få poeng, men det vi ser i de fleste kampene er verken underholdende for publikum eller godt nok til å avgjøre kamper i vår favør.

Jeg har veldig stor tro på de tankene Eirik Kjønø har rundt å bygge et slagkraftig prestasjonsteam for fremtiden. På kort sikt er det aller viktigste for klubben å sikre plassen i Eliteserien og vi går derfor nå for noen kortsiktige løsninger. Det er ikke modellen vi skal bygge etter i fremtiden. Planen er å bruke høsten og vinteren godt for å finne rette spillerprofiler som kan være her over tid. På lik linje med de aller fleste klubbene i Norge, og Europa ellers, vil vi også i fremtiden være en selgende klubb. Det er der den store økonomien ligger i fotballen generelt og for Stabæk spesielt. For at vi skal tiltrekke oss og holde på de største talentene, må vi si ja til salg når rett tilbud kommer for spiller og klubb. Dessverre er det sånn at attraktiviteten til norske spillere faller i mye tidligere alder enn tidligere og de største talentene kan vi ikke regne med å beholde i klubben over mange år når de tar steget opp til A-laget. Det samme ser vi i alle klubbene rundt oss. Det vi derimot må sørge for fremover er å utvikle og hente inn stabile klubbspillere som blir i klubben over tid. De skal være med å utvikle de unge rundt seg. Vi har flere av de spillerne i klubben i dag, men i fremtiden må vi være enda sikrere på at vi henter inn spillerprofiler som viser vei for de unge på banen, i garderoben og på treningsfeltet. Det er her nøkkelen ligger til en fremtidig suksess for Stabæk Fotball.

Antonio Nusa er nå solgt til Club Brugge i Belgia. Det er en stor honnør til jobben som gjøres i vårt akademi og gutten selv som har lagt ned mye arbeid gjennom flere år. Det er helt sikkert noen som synes dette er en merkelig beslutning sett i lys av den tabellsituasjonen vårt eliteserielag befinner seg i.

Vi hadde ingen planer om å selge noen spillere i dette overgangsvinduet. Vi har sagt til klubber og agenter som kontaktet oss at Nusa ikke skal selges i dette vinduet. Når det likevel kommer et konkret bud av en viss størrelse på bordet, er det noe Torgeir og jeg mente at vi måtte ta videre til styret. Dette salget er et av de største i klubbens historie og når Nusa selv ønsket denne muligheten, var valget vanskelig, men samtidig ganske opplagt. Dette gir klubben et veldig godt økonomisk grunnlag for å bygge et slagkraftig lag fremover.

Med Antonio Nusa i Club Brugge, er det fem spillere utviklet gjennom vårt akademi som har gått til en toppklubb i Belgia. Det skal vi være stolte av, selv om det selvfølgelig ikke hjelper på den tøffe tabellsituasjonen vi befinner oss i.

Totalt har det kommet inn syv nye spillere til vårt eliteserielag i dette vinduet. De nye signeringene, sammen med sentrale spillere tilbake fra skade, gjør at jeg har troen på at Eirik Kjønø og resten av teamet skal klare å klatre på tabellen denne høsten.

Samtidig er jeg ganske sikker på at Per Inge har en solid plan for at vårt damelag skal klare å slå lagene over seg på tabellen i de to neste kampene og dermed sikre plassen i Toppserien i 2022. Lørdag kl. 15.00 er det en nøkkelkamp på Nadderud for SFK mot Klepp. Jeg oppfordrer alle til å komme og støtte SFK i en særdeles viktig kamp.

Vi klarer dette sammen!

Alltid! Uansett

Jon Tunold

Annonse fra Obos-ligaen: