Dansk dynamitt og overtidsscoring på Ullevaal

Vålerenga slet lenge hardt mot Stabæk og den danske magikeren Tonny Brochmann. Det så lenge ut til å gå veien for de blaa.

Skadelista var lang for Stabæk, men borteturen kort. Ullevaal ble besøkt av et revansjelystent Stabæk-lag som gikk hardt ut mot Vålerenga på landslagsarenaen.

Stabæk var frempå ved flere anledninger og holdt oppe et offensivt press, med mange raske ballvekslinger mot hovedstadslaget i den første omgangen, og etter ti minutter dro vår Moussa Njie av en motstander og fikk avfyrt et skudd som Vålerengas sisteskanse fikk kontroll på.

En hakket større mulighet skulle likevel Moussa få etter kvarteret spilt. Etter flere blokkerte innleggsforsøk, fant Granlis innlegg som Moussa satte i stolpen. Centimetere unna blaa ledelse.

Vålerenga skulle få kjenne på den samme følelsen noen minutter senere. Dødball har vært dette Stabæk-lagets akilleshæl så langt denne sesongen, og hovedtsatdslaget var nærme å ta ledelsen da Christian Grindheim satte en ball i tverrliggeren etter en corner.

Mildt sagt nærme var motstanderen etter 43 minutter også; først reddet vår Sayouba et skudd fra spiss vinkel på mesterlig vis, før han ikke kunne gjøre annet enn å se på Vålerengas Ibrahim sette ballen over det åpne målet.

Men like før pause var det de tilreisende, blaa supporterne som kunne slippe jubelen løs der de stod i sola. I forrige bortekamp scoret vår danske superspiller Tonny Brochmann to mål, begge av høy klasse, og fortsatte i samme sporet på Ullevaal i dag.

Vi ble vitne  til noen nye sekunder med dansk fotballmagi, for denne scoringen hadde virkelig alt. Først et solid veggspill mellom Tonny og Luc Kassi, før førstnevnte ble spilt fri 13-14 meter fra mål og vartet opp med en avslutning verdt å sette på reprise; han skrudde ballen stang inn med utsiden av foten. Dansken som på dette tidspunktet hadde flest mål i årets Eliteseire, scoret igjen.

Noen minutter etter sidebyttet hadde Stabæk to enorme muligheter. Ohi fikk først avfyrt et skudd som Sandberg tok, før målscorer Tonny mottok ballen alene på lengste stolpe, uten å makte å sette den i mål.

Vålerenga var svært nærme en sen scoring etter 88 minutter, men vår sisteskanse la seg langflat og redde det skuddet.

Men like heldig skulle han ikke være noen minutter senere. Sayouba felte ifølge dommer en Vålerenga-spiller, og straffen satte Ghayas Zahid i mål. 1-1 på Ullevaal, hvilket også ble sluttresultatet.

En mildt sagt bitter avslutning på en god kamp for de blaa.