Debutant og målscorer

To debutanter i storseieren fredag. Ordinas: - Noe av det som er så spennende med Stabæks fremtid.

Annonse:

- Vi har mange akademispillere som er med på våre daglige treninger. Jeg er fornøyd med at vi tar nye steg i forhold til vår strategi for å utvikle spillere, og jeg er glad for at nye spiller fra 2001- og 2002-kullet jobber hardt for å bli en del av oss.

Når hovedtreneren Toni Ordinas snakker om akademiet er det tydelig hvor stor lidenskap han har får klubben og spillernes utvikling. Spanjolen velger å ikke kategorisere spillerne i forhold til alder eller rutine, men velger heller å se på enkelt spillernes helhet. 

"Hvem er neste?"

-  Når de spiller med oss så blir de behandlet som en hver a-lagsspiller. Jeg ser ikke på alderen, men hvordan spilleren jobber hver eneste dag, og de som leverer best får spilletid.

- Dette er noe av det som er så spennende med Stabæks fremtid, når vi mister spillere så kan vi alltid se til akademiet vårt og spørre oss selv "hvem er neste?". 

Oscar Aga og Toni Ordinas
Oscar Aga og Toni Ordinas

Debutanter

To av våre unge talenter som Ordinas valgte å se nærmere på mot Asker, og dermed fikk sin debut for Stabæks a-lag var Jesper Daland (18) og Oscar Aga (17). Sistnevnte ble også målscorer.

- Det var utrolig gøy å debutere først og fremst. Jeg var litt spent før kampstart, men når jeg først begynte å spille glemte jeg det helt. Jeg har trent en del med laget nå, og kjenner gutta ganske godt og de har tatt godt vare på meg og fått meg til å føle meg trygg. Også var det veldig deilig å få en så bra start med scoring etter kun noen minutter på banen.

Målet husker han godt og fortsetter:

- Scoringen kom fra en corner fra Jeppe (Arctander Moe, journ.anm), jeg sto foran og skjerma keeper, så stusset jeg ballen inn i mål, forteller Oscar Aga til stabak.no (se målet nederst i saken).

Smart spiller

Ordinas var fornøyd med 17-åringens involveringer i kampen og scoringen, og legger til:

- Han er en smart spiller.

Og akkurat det samme ordet velger Aga å bruke når han skal beskrivelse seg selv som spiller:

- Jeg ser på meg selv som en smart fotballspiller, som er god i boks. Finner bra posisjoner og er på rett plass til rett tid for å score. Jeg er god til å "time" løp inn bak forsvaret og kan også kombinere og skape sjanser for andre. Føler at jeg fikk vist det frem i dag, både med scoringen min og at jeg var involvert en del med flere fine løp.

Med debuten på a-laget krysset av på listen er det andre drømmer som vokser frem.

- Jeg håper å fortsette den utviklingen jeg har nå, og få vist meg mest mulig frem på både trening og kamper nå i vinter. Så får vi se hva som blir det neste. Jeg har en drøm å få debutert i Eliteserien og etterhvert etablere meg mer og mer på laget, avslutter Aga.

Se alle målene mot Asker:


Annonse fra Eliteserien: