Demidov: – Det handler om å omfavne presset

Vadim Demidov er tydelig på at det er én egenskap Stabæk-spillerne vil trenge i sesonginnspurten; fryktløshet.

Annonse:

Se videointervju med Vadim Demidov nederst i saken!  

Søndag kommer bergenserne til byen for å forsøke å ta poeng i gullstriden.
Stabæk er også svært avhengige av å ta poeng de neste kampene, for å klatre opp fra nedrykksposisjonen vi nå ligger i. Midtstopper Demidov var selv med å rykke ned med Brann i 2014, men håper på å unngå samme skjebne i år. 

– Det er to veldig forskjellige situasjoner, men den erfaringen - som alle andre - er viktig å ta med seg inn i de siste kampene som kommer nå, sier Demidov. 

Gir råd til de unge spillerne

Midtstopperen forsøker også å bidra utenfor banen, gjennom å dele sine erfaringer med de mange unge spillerne på laget. 

– Jeg prøver å fortelle de yngre gutta litt om hvordan de skal tenke i en slik situasjon. Det handler om å omfavne presset, istedenfor å frykte det. Når man ser tilbake på det er det faktisk disse kampene som er morsomst å spille, sier Demidov etter torsdagens trening.

– Ikke ta med jobben hjem

Han påpeker også viktigheten av å prioritere hva man bruker energi på i en så intensiv periode som Stabæk nå går inn i.

– Det er viktig å tenke på hva man skal gjøre på trening og på kampdag, men prøve å legge det bort i så stor grad det er mulig ellers. Jo mer man tenker på en utsatt situasjon, jo mer blir man dratt inn i det. Så det beste rådet jeg kan gi er å aldri ta med seg jobben hjem, uansett om det går bra eller dårlig. Da er man i mer balanse og har mulighet til å få det ut på trening og i kamp istedenfor, konstaterer Demidov. 

Kjøp billetter til helgens kamp her
 


Annonse fra Obos-ligaen: