Demidov klar for Stabæk: - En av de beste i Eliteserien

Vadim Demidov både roste Stabæk og ble rost av under hans første pressekonferanse i blaatt.

Annonse:

Se hele pressekonferansen her:

Vadim Demidov er klar for Stabæk. Spilleren som har spilt i alt fra Brann og Rosenborg, til Eintracht Frankfurt og Real Sociedad, ble presentert som Stabæk-spiller under en pressekonferanse på Nadderud onsdag kveld. Avtalen strekker seg over en toårsperiode. Likevel ga sportssjef Inge Andre Olsen og Demidov selv uttrykk for at avtalen er meget mer langsiktig tenkt.Demidovs første ord i de blaa fargene var av den sjarmerende sorten.

- Stabæk er en klubb med vanvittig mye store talenter. Det trigget meg mye. Jeg har jo også fått med meg at de har vært ledet av Morten Skjønsberg som virkelig har styrt skuta de siste årene. 

- Det er mange spillere her som holder et vanvittig høyt nivå, og Stabæk er en klubb på vei opp. Det skjer spennende ting i Stabæk om dagen, ikke minst med ny stadion klar om noen år. Det er også viktig for meg å være i en klubb hvor jeg er ønsket og kan være den jeg er.

Når den erfarne 31 år gamle midtstopperen og midtbanespilleren spørres om hans tidligere møter mot Stabæk, nøler han ikke med å dra fram erfaringer fra tiden hans i Rosenborg - Stabæks gullsesong.

- Stabæk har alltid vært gøy å spille mot. Jeg husker spesielt da vi knivet godt om gullet i toppen der i 2008 og 2009.

Demidov beskriver seg selv som en vinnerskalle.

- Jeg er en vinner. Elsker å vinne og hater å tape. Jeg har veldig lyst til å fortsette å vinne, og spesielt med de spillerne Stabæk har i dag. Jeg vil veldig gjerne hjelpe dem til å få ut sitt potensiale.

Inge utdypet Demidovs selvkarakteristikk på følgende måte.

- Vi må huske at Demidov er en spiller med mange år igjen på fotballbanen, og er i min mening en av de beste spillerne i Eliteserien. Vi ønsker å være den beste spillerutviklingklubben i Skandinavia og da trenger vi erfaring også fra toppnivå. Vi skal bygge ham opp i kampform innen en måneds tid, det er bare viktig å unngå skader og slikt. 

Sistnevnte var Demidov enig i.

- Jeg er ikke redd for det, og er i god form, men det er fornuftig å "skynde seg sakte".

Sportssjefen utdypet også Demidovs hinting om at denne toårsavtalen strekker seg over en lenger tidsperiode enn hva som skrives i blekk onsdag kveld.

- Vi har et akademi vi må ta vare på, med mange spillere på vei opp.I tillegg er det mange unge, egenutviklede i A-lagsstallen. Vadim vil få en slags mentorrolle for disse. Han skal være en leder ute på banen. Dessuten håper vi at når siste spark er gjort på ballen for Stabæk, kan han gå over i en trenerstilling i akademiet.

Og en smilende Demidov ga uttrykk for at Bærum passer ham bra i årene som kommer.

- Jeg bor jo på Fornebu med kona nå, og vi trives veldig godt. Har sønnen vår i barnehage her, og allting.

Med et glimt i øyet skjøt Inge naturligvis inn:

- Det ryktes at sønnen har enorm fart og fantastisk teknikk. Han er faktisk snart klar for Stabæk, han også.

Demidov smilte godt med Stabæk-emblemet på brystet, bilder vi håper og tror vi får gjenoppleve mange ganger ute på banen i årene som kommer.

Annonse:

Se intervjuet med Olsen som forteller om hvorfor Demidov ble Stabæk-spiller:


Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 07.03.2018, oppdatert: 13.03.2018
Skrevet av: Sebastian Hassfjell / Foto: Kristian Bjerke