Dobbelttriumf for Stabæk

G13 og G15 vant hver sine elitetiltak i helgen som var.

Elitetiltak G15 (2007)

Stabæk G15 var denne helgen på Elitetiltak i Stavanger hvor Viking var arrangør. Turneringen besto av 12 lag der Stabæk møtte Sandnes Ulf og Sandefjord i gruppespillet. Kampene ble spilt på stadion til Viking og på en bane ved siden av. Kampene var på 2x25 minutter.

Under finner dere resultat og referat fra kampene.

Gruppespill kamp 1: 2-1 Sandnes Ulf
Vi åpner bra og tar ledelsen 2-0 tidlig. Sandnes Ulf reduserer så på en straffe rett før pause. I 2.omgang blir det ingen scoringer.

Vi møter et lag som ligger lavt i 4-4-2 og som er farlige på kontringer. Vi er varierende i omstilling fra angrep til forsvar, noe som fører til noen sjanser i mot. Vi skaper likevel en god del mer enn dem, men noe som går igjen er at vi bruker for lang tid på å avslutte innenfor motstanders 16-meter.

Gruppespill kamp 2: Sandefjord 6-2
Vi tar også her en tidlig ledelse, og til pause er det 4-0. Sandefjord reduserer så to ganger før vi selv scorer to mål.

Vi spiller en god 1.omgang, der spesielt oppbygging og omstilling fra angrep til forsvar er veldig bra. En noe svakere periode i starten av 2.omgang blir etterfulgt av en sterk avslutning på kampen. Som en av fire gruppevinner møter vi Grorud i semifinalen dagen etter.

Semifinale: Grorud 2-0
Det er først 10 minutter før slutt vi tar ledelsen på et fint angrep. Ikke lenge etter setter vi mål nummer to.

Mot et lavt Grorud-lag i 5-3-2 evner vi ikke å skape så mye, men vi er igjen gode på omstilling fra angrep til forsvar som gjør at vi har ballen mye. I 2.omgang er vi flinkere til å skape overtall bakfra, noe som også bidrar til at vi skaper flere sjanser. Med seier mot Grorud møter vi Start i finalen etter at de slo Viking i den andre semifinalen.

Finale: Start 8-2
Etter flere sjanser tidlig i kampen tar vi etter hvert ledelsen, og til pause er det 3-0. Vi går så opp i 7-0 før Start reduserer to ganger. Like før slutt scorer vi kampens og turneringens siste mål.

Vi møter et Start-lag som spiller 3-4-3, men som i oppbyggingen legger om til 4-2-4. I denne kampen er vi rett og slett veldig gode i alle spillets faser, og gøy er det at vi er gode til å opprettholde spillestil og gode aksjoner i siste kamp av turneringen.

Oppsummering
Det ble fredag kveld satt målsettinger og kultur/atferd knyttet til helgen. Her har spillerne virkelig imponert. Spesielt er det gøy at spillerne tar store steg på å støtte hverandre og sette krav. Dette har spesielt hjulpet oss til å være gode i presspillet og omstillingen fra angrep til forsvar.

I slutten av påsken reiser denne gjengen til Rotterdam hvor man møter Brøndby, AZ Alkmaar og landslaget til Nord Irland. Av andre lag i turneringen finner man blant annet PSG, Club Brugge og Heerenveen. Mer om turneringen finner dere i linken under, eller ved å følge laget på Instagram (stabak_akademi07).

G13 (2009)

Helgen 2-3 april deltok Stabæk 2009 på NTF sitt elitetiltak i Grorud. Der var det 4 grupper med 3 lag i hver gruppe som skulle kjempe om to finaleplasser. Stabæk var i gruppe med Jerv og Skeid. Fokuset gjennom turneringen var å skape gode prestasjoner, og en positiv opplevelse gjennom dette.

Første kampen spiltes lørdag kl 15.00 og det ble en kamp der vi ikke fikk uttelling for ballinnhavet og med tid utvikler ballmissene seg og Jerv med sitt fysiske lag straffer oss på overganger som gjør at kampen ender 3-0 til dem. Til tross for resultatet er det positive ting å ta med seg, men vi må gå i oss selv og få arbeidskapasiteten som grunnmur for å heve resten av spillet vårt.

For å vinne gruppen var vi nødt til å slå Skeid 4-0 da de hadde slått Jerv 4-1 i sin første kamp, og det var en gjeng som viste en helt annen tilstedeværelse og fokus i forkant av kampen. Vi blir enige om at det er ingen lag som skal ville mer enn oss, løpe mer enn oss og fighte mer enn oss. Dette kombinert med ferdighetene i spillet gjør at vi tar tak i kamp 2 og dominerer banespillet, omstillingsfasene og vinner mer eller mindre hver eneste 50/50 situasjon. Gjennom prestasjonene vi gjør så scorer vi 4-0, 20 sekunder før slutt. Dermed er vi gruppevinnere og skal møte Mjøndalen i semifinalen søndag morgen.

Kamp 3 starter som kamp 2 startet. Vi har funnet en rytme i ballspillet og arbeidsmoral som gjør Mjøndalen sjeldent truer oss og vi tar fort ledelsen 1-0. Nå kommer prestasjonene på rullende bånd som et kollektiv og gjennom at kollektivet har tatt så mye steg så gir det enkeltspillere også muligheten til å skinne. Spillere som startet og som kom inn fra benken bidrar til at det til slutt står 3-1 til Stabæk når dommer blåser for full tid og vi er i finalen, der venter AIK fra Stockholm, Sverige.

Vi har virkelig funnet en formel og i finalen tar vi kommando fra start. Når dommer blåser av til pause så leder vi 2-0 og svenskene har ikke klart å skape de større sjansene. Mye av årsaken til dette er at vi gjør det ukomfortabelt for dem med det høye presset vårt, og vi varierer meget godt på gode, korte kombinasjoner gjennom ledd og baller direkte inn i bakrom. I pausen blir vi enige om å ikke tillate svenskene å komme inn i kampen igjen. Få minutter ut i andre omgang får vi straffe og det står 3-0. Så sprekker det litt opp i presset og vi ser at det er slitne ben som løper utpå banen. Vi får mer og mer trykk mot oss og vi stopper å spille vårt spill som gjør at AIK til slutt klarer å utligne til 3-3 rett før slutt. Dommeren blåser av, og vi går i gang med straffekonk. Det blir en nervepirrende affære, der begge lag bommer og scorer, så etter 4 straffer står det 3-2 til oss. På den femte straffen bommer AIK og cupgullet er et faktum.

Gjennom turneringen har prestasjonene økt og gjennom nettopp disse prestasjonene oppnår vi fantastiske opplevelser! Vi får eksempler på at talent er ikke nok på egenhånd men kombinert med hardt arbeid som en grunnmur er det ingen grenser!