Stabæk ned på jorden

Men Nimely svevet imidlertid høyt i sin debut. Det ble dog kun med et trøstemål for de blaa i Sogndal.

Stabæk hadde en herlig sesongåpning, hvor Aalesund ble filleristet hjemme i Bærum. Onsdag fikk Stabæk forsøkt seg for første gang på fremmed gress i år, og det, derimot, ble et heller bedrøvelig syn.

Etter 19 minutter ble et innkast stusset videre inn i Stabæks felt fra venstresiden, Sogndals Ole Amund Sveen og vår sisteskanse Sayouba smalt sammen, og ballen trillet over målstreken.  Dette resulterte i målscorer Sveen ut på båre, amper stemning på begge lags benker, og beklageligvis en endret måltavle. Sogndal tok ledelsen.

Stabæk var nære å svare umiddelbart, etter 25 minutter, men Jeppe Moes frispark endte like over mål. Lumanza forsøkte seg også med et distanseskudd to minutter senere, og det var godt skutt, dog akkurat ikke godt nok. Ballen passerte like over tverrligger.

Andre omgang skulle starte på verst tenkelige vis for Stabæk; Sogndals hjørnespark i omgangens første minutt havnet på Bendik Byes hode, før den fant veien til nettmaskene.

Stabæk tok fatt på den tunge oppgaven, og vår formsterke Ohi satte ballen like utenfor mål etter 53 minutter.

Men oppgaven skulle bli enda tyngre, nærmere umulig, idet Sogndal hadde nok en dødball ute ved sidelinjen. Igjen stilte Bendik Bye hode sitt til tjeneste og igjen scoret Sogndal.

Både Luc Kassi og Tonny Brochmann var nærme reduseringer for Stabæk etter dette.

Men dagens høydepunkt skulle utvilsomt komme idet en debutant tok på seg den blaa drakten. I det 66.minutt entret Alex Nimely gressmatten og det skulle vise seg å bli en drømmedebut. Etter kun tre minutter stod han bak en drømmeheading etter et godt innlegg av vår hurtige kantspiller Luc Kassi. Godt å vite at nysigneringen vår kan dra fram slike headinger når han får muligheten!

Det skulle beklageligvis ikke bli starten på noen sensasjonell opphenting, kun minutter senere scoret Sogndal fra straffemerket.

Sogndal vant 4-1, men til helgen spiller vi hjemme mot Odd- og nå har vi faktisk vunnet alle våre hjemmekamper så langt i år.